Adlibris Letto sjunger på sista versen

Varje gång som Adlibris kör en kampanj för sin läsplatta Adlibris Letto så ökar trafiken till min blogg. Mina två tester av plattan sommaren 2012 – dels ett allmänt och dels ett för hur den hanterar bibliotekslånade e-böcker – är mina två mest besökta inlägg de senaste två åren.

Och kampanjer har de haft ofta. Först var det ordinarie priset 1 395 kronor men den verkade nästan alltid vara prissänkt till 995, och senare har den även reats ut för 695. Till sommarens kampanj, som väl får antas vara den sista, är priset satt till 495 kronor.

En inte alltför vågad gissning är att Letton fasas ut till höstsäsongen, det finns väl en gräns för hur länge man kan sälja en hårdvara som lanserades för 2,5 år sedan (Letton är egentligen en Bookeen Cybook Odyssey laddad med svensk programvara). Ersätts den med en nyare platta från Bokeen eller annan tillverkare, eller väljer de att bara satsa på appar för surfplattor och mobiler? Och begraver de namnet Letto och går samma väg som Amazon och satsar på en enhetlig linje när det gäller namnet på sina digitala satsningar – Adlibris e-boks- och ljudboksplattform heter ju Adlibris Mondo (som jag också testat här i bloggen) sedan förra hösten?

Jag tror att de till hösten satsar på en Mondoplatta (kanske en försvenskad version av bakgrundsbelysta Cybook Odyssey Frontlight?) som presenteras i samband med årets bokmässa. Jag lovar att testa den utförligt.

4 reaktioner till “Adlibris Letto sjunger på sista versen”

  1. Hej! Om man nu har en ipad som man använder för lite allt möjligt, men framförallt hantering av massa vetenskapliga artiklar, gillar att läsa pappersböcker och samla på sig de MEN ska ut och resa i ett antal veckor och vill kunna ha med sig smidig packning utan 10 pocketböcker…ska man då passa på och köpa billiga letto eller satsa på ex sonys dyrare version. Vill egentligen ha ngt som är prisvänligt och som ”räcker” för det jag behöver. Kommer ändå fortsätta köpa pappersböcker. Hoppas på svar 🙂 /från en som läst dina inlägg nyligen!

  2. Hm, ja, svårt att säga. Personligen är jag alltid skeptisk till att köpa saker precis innan man anar att en ny modell ska komma, eftersom jag vet att jag kommer att gräma mig efteråt. Men alla är ju inte som jag… 500 spänn för en läsplatta är ju hur som helst inte särskilt dyrt, så du gör ju inte bort dig, och den går ju tveklöst att använda för de behov du verkar ha. Och med tanke på resan … ja, slå till!

Kommentarer är stängda.