Virus

VIRUS 1-4 (2016-2018)

En stekhet sommardag drabbas Stockholm av ett mystiskt och våldsamt virus. Inom loppet av dagar är staden, landet och kanske hela världen ödelagd.

Ett fåtal överlever smittan. Amanda, en oberoende och tuff person som aldrig riktigt vuxit ur sin ungdomliga livsstil. Iris, som trots en bruten arm är redo att gå över lik för att skydda sin dotter Sigrid från kaoset i sjukdomens spår. Dano, en 12-årig pojke som flytt krigets fasor i Syrien bara för att tvingas se sin familj utplånas vid ankomsten till Flemingsberg när viruset når Stockholms förorter.

Tillsammans flyr de och tvingas snart inse att hoten de möter i en civilisation som dör är fler än de kunnat ana. Samhället må ha nått sitt slut, men något måste komma därefter. Har de en plats där?

Virus är en tät historia om fyra människors kamp för överlevnad i en värld som inte längre vill ha dem, berättad i ett skoningslöst tempo.

Virus 1-4 är utgiven som en Storytel Original-berättelse. Bokserien finns som ljudbok och e-bok hos Storytel, samt som tryckt pocket. Dessa kan beställas från nätbokhandlare som Adlibris, Bokus, CDON och SF-bokhandeln.

Recensionsklipp om ”Virus”:

”En driven historia med stark framåtrörelse … ingen tid för andhämtning.” Arbetarbladet

”En rak och tydlig historia som befinner sig i konstant rörelse.” Göteborgs-Posten

”Rafflande och raskt berättad ’efter katastrofen’-thriller med ett överflöd av cliffhangers.” Femina

VIRUS 5-7 (2018-2020)

Virus-sagans andra halva tar vid tre månader efter att samhället inom loppet av några heta sommardagar slagits ut av det muterade, luftburna Marburgviruset.

I Stockholmsområdet byggs nu två läger upp för de få som ännu lever – ett för de ännu osmittade och ett för de immuna som bär på viruset i sitt blod och kan smitta andra. Runt staden Kiruna, som vid virusutbrottet isolerades med våld av en militär gruppering och klarade sig undan smittans härjningar, reses tjocka stängsel och beväpnade gränspatruller håller dem som kan tänkas vara virussmittade borta.

När eldar en sen kväll lyser upp Stockholms natthimmel och en till synes vettlös attack samtidigt genomförs mot Kirunas södra gränszon är de senaste månadernas skenbara lugn över. Den slutliga kampen för mänsklighetens framtid kan börja.

I Virus första delar gick världen under. Nu går livet vidare, men mardrömmen består.

Virus 5-7 är utgivna av Storytel Original som ljudbok och e-bok. Virus 5 och Virus 6 gavs ursprungligen ut under namnen Smittad 1 och Smittad 2.