Om mig

Jag är författare till de dystopiska följetongsromanerna Virus och Smittad, thrillerdramat Nära gränsen, relationsromanerna Dannyboy & kärleken och Vi har redan sagt hej då samt föräldraboken När två blev tre (tillsammans med min hustru Johanna Ögren). Läs mer om mina böcker här. Jag arbetar även som frilansjournalist. Efter nästan 15 år i Stockholm bor jag sedan 2013 i nordligaste Sverige i Vittangi, sju mil öster om Kiruna. Jag är sedan 2017 vice ordförande i Norrländska Litteratursällskapet. Sedan 2019 undervisar jag i ljudboksskrivande på Skrivarakademin i Stockholm.

Jag är i dag främst verksam som författare, efter att tidigare ha arbetat som frilansjournalist. Till mina återkommande uppdragsgivare hörde TT Nyhetsbyrån, Upsala Nya Tidning, Norrbottens Media, IDG samt kundtidningsbyråerna Make Your Mark, Spoon och Redaktörerna. Jag har även skrivit texter för tidningar som Dagens Nyheter, Amelia, Café, Swedish Film Magazine och Svensk Bokhandel.

Var tredje torsdag skriver jag litteraturkrönikor på Västerbottens-Kurirens kultursida.

Åren 2005-2006 drev jag den då anonyma och väldigt populära tv-bloggen 43 minuter. Numera ingår jag i redaktionen på sajten TVdags.

Jag föddes i Sandviken 1975. Från sju års ålder tills jag flyttade hemifrån bodde vi i det lilla samhället Kungsgården en mil väster om Sandviken. Efter avslutad militärtjänst i Sollefteå började jag hösten 1995 läsa på Uppsala universitet. Där pluggade jag främst litteratur, engelska och statskunskap. Jag har en fil kand i litteraturvetenskap från den tiden. Under Uppsalaåren var jag väldigt aktiv på Kalmar nation.

Jag flyttade till Stockholm 1999 och förblev staden trogen, med en avstickare till Berlin, till hösten 2012, då vi blev husägare i Vittangi öster om Kiruna och omlokaliserade vår familj. Övergett Stockholm fullständigt har vi dock inte, jag kan fortfarande beskådas på Södermalm med ojämna mellanrum.

Mellan åren 2000-2011 arbetade jag på nyhetsbyrån TT Spektra, under de sista sju åren som kultur- och nöjesreporter. 2011 sade jag upp mig och sadlade om till frilansjournalist.

Jag är gift med Johanna, och pappa till Ejda och Tage.