Om mig

Jag är författare till den dystopiska romanserien Virus, thrillerdramat Nära gränsen, relationsromanerna Dannyboy & kärleken och Vi har redan sagt hej då samt föräldraboken När två blev tre. Jag är även verksam som författare inom området lättläst med ungdomsbokserien Avbrottet. Läs mer om mina böcker här.

Hösten 2023 gav jag även ut boken Bränd jord, första delen i en ny bokserie kallad SODA.

Jag har på senare år även skrivit en del ljuddrama inom rysar- och skräckgenren för Sveriges Radio genom P3 Serie-satsningen Hotellet och avsnittet Fäbodbröllopet för P1-satsningen Skymningsland.

Sedan 2013 bor jag i nordligaste Sverige i Vittangi, sju mil öster om Kiruna. Jag sitter i styrelsen för Norrländska Litteratursällskapet och undervisar (mestadels på distansutbildningen) i skrivande på Skrivarakademin i Stockholm.

I dag är jag verksam som författare, skrivlärare och föreläsare om bokbranschens digitalisering med fokus på ljudboken. Tidigare arbetade jag även som frilansskribent, med återkommande uppdrag för TT Nyhetsbyrån, Upsala Nya Tidning, Norrbottens Media, IDG samt kundtidningsbyråerna Make Your Mark, Spoon och Redaktörerna. Jag har även skrivit texter för tidningar som Dagens Nyheter, Amelia, Café, Swedish Film Magazine och Svensk Bokhandel.

Var tredje torsdag skriver jag litteraturkrönikor på Västerbottens-Kurirens kultursida.

Åren 2005-2006 drev jag den då anonyma och väldigt populära tv-bloggen 43 minuter. Under åren som sajten TVdags var aktiv ingick jag i deras redaktion.

Jag föddes i Sandviken 1975. Från sju års ålder tills jag flyttade hemifrån bodde vi i det lilla samhället Kungsgården en mil väster om Sandviken. Efter avslutad militärtjänst i Sollefteå började jag hösten 1995 läsa på Uppsala universitet. Jag har en fil kand i litteraturvetenskap från den tiden. Under Uppsalaåren var jag väldigt aktiv på Kalmar nation.

Jag flyttade till Stockholm 1999 och förblev staden trogen till 2013 (med en avstickare till Berlin 2010-2011), då flyttlasset gick till Vittangi öster om Kiruna. Övergett Stockholm fullständigt har jag dock inte, jag kan fortfarande beskådas innanför tullarna med ojämna mellanrum.

Mellan åren 2000-2011 var jag anställd på nyhetsbyrån TT, merparten av åren som kultur- och nöjesreporter. 2011 sade jag upp mig för att satsa på mitt författarskap och en frilanskarriär.