Virus – nu även på finska

Nu finns jag på finska! I dag ges Virus första säsong ut hos finska Storytel, i översättning av Mirka Maukonen och inläst av skådespelaren Sanna Majuri.

Då mina kunskaper i finska språket är ringa, kan jag inte säga så särskilt mycket mer om det hela än att konstatera att jag är väldigt glad över att det har skett, det är premiär för mig i översatt romanform.

Nu är väl visserligen de finska läsare jag har här i spalterna först och främst svenskspråkiga (ungefär fyra procent av mina besökare var i februari från Finland), men känn er så klart ytterst välkomna att berätta för era finsktalande vänner att boken nu finns att lyssna på och läsa även för dem (den svenska originalutgåvan har funnits tillgänglig hos finska Storytel från start).

Har boken då fått någon härligt mustig finsk titel, som Storytel Original-serien Svart stjärna som på finska heter Musta tähti? Nej, faktum är att Virus på finska heter … Virus. Att den finska översättningen har längre (och kanske även fler?) ord skvallrar dock längden på inspelningen om: Första avsnittet är på svenska 58 minuter långt, men på finska 1 timme och 14 minuter.

I Finland är ljudböcker överlag – och streamade sådana i synnerhet – ett mycket mindre fenomen än i Sverige (den finska marknaden är Storytels minsta), men oavsett detta:

Hurra vad kul!

2 reaktioner till “Virus – nu även på finska”

  1. Hej Daniel jag måste bara få fråga. Kommer det att komma en säsong 3 av Virus? Mina tummar kommer att hållas hårt tills att dem blir alldeles blåa, för en säsong tre känns för mig heeeeelt givet! Den bästa ljudbok/serie jag någonsin lyssnat på (även läst för den delen). All kärlek – Jasmine

    1. Hej! Ledsen för sent svar! Det kommer absolut en tredje säsong, måste bara skriva klar den först… Men tanken är att den ska komma i sommar, jag skulle väl gissa på juli om jag får sia fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.