In the news

Tidskriftstung dag med posten i dag.

Dels kom nya Internetworld, där jag gjort omslagsjobbet, en åtta sidor lång text om den rörliga men också röriga revolution som alla dessa streamingtjänster som lanserades i höstas innebär för film- och tv-konsumenten. Finns inte på nätet ännu.

Rörlig men rörig revolution

IMG_3489

Dessutom kom Svensk Bokhandel, där jag skrivit numrets ”fenomen”-artikel, om trenden att författare skriver böcker om hur man skriver böcker. Går att hitta bakom SvB:s betalvägg här.

IMG_3492

På tal om Svensk Bokhandel, så har de en trist nyhet i dag om att Dito upphör som egen enhet och går upp i Bokus. Bokus hävdar att detta inte innebär någon minskad satsning på e-boksplattformen, men eftersom Dito blir av med sin självständighet och inte längre ska ha egen personal utan enbart skötas från Bokus, är det svårt att se det på något annat sätt än en besparing/åtstramning.

Känns inte riktigt som det den alltjämt haltande e-boksmarknaden i Sverige behöver.

 

3 reaktioner till “In the news”

  1. Du skriver ju rätt mycket om e-böcker nu, bra, initierat och intressant. Undrar bara – har du testat läsning på ipaden sommar och sol? Vill ha fler funktioner än en läsplatta erbjuder samtidigt som jag önskar något som funkar på en balkong vid Medelhavet. (…och så håller jag såklart tummarna för att allt går bra med bebin och er alla!)

    1. Åh, det är jättesvårt att säga hur du kommer att uppleva iPadskärmen i solen. Jag tycker inte att det är några större problem – men visst, sitter man i direkt solljus blir det en hel del reflektioner – men jag tror det är något man måste prova sig fram till själv.

      Tack för pepp för tillfrisknande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.