Virus 2 och topplistan – den som gapar efter mycket

Jag flög för nära solen och brände mig. I går tisdag, dagen då Virus 2 för första gången hade en full vecka att tillgå på Storytels topplista (som baserar sig på de senaste sju dagarnas lyssningar), klättrade första avsnittet tre placeringar och tog sig förbi bland annat paret Keplers senaste deckare Kaninjägaren, och landade på fjärde plats. Och eftersom minnesgoda bloggläsare minns att Virus, eller Virus 1 som den väl nu bör kallas, peakade på plats sex förra sommaren, drog jag till med ett rejält Yeees! här hemma i fåtöljen i går förmiddag.

Jag borde så klart ha bloggat direkt. Men så studerade jag listan, och upptäckte att nio delar av tio låg på topp 20, men att sista delen nesligt nog ännu inte tagit sig längre upp än till plats 23. Och eftersom första säsongen peakade först dag nio efter utgivningen, och vi ännu bara befann oss på dag sju, tänkte jag att … äh, låt oss chansa och hoppas på det bästa.

Och resten är tyvärr historia.

Storytels topp 5 i går. Dock inte i dag…

I dag ligger första avsnittet av Virus 2 åter på sjunde plats, något jag väl egentligen borde ha kunnat räkna ut. Första säsongen var serien ett oskrivet kort, och det tog säkert några dagar innan publiken strömmade till. Nu inträffade med all säkerhet den största enskilda lyssningsdagen redan på släppdagen, eftersom en hel del Storytelabonnenter febrigt inväntade utgivningen (det gjorde de faktiskt, vågar jag påstå helt oblygt). I dag onsdag räknas inte den dagen med på topplistan längre, och då dalade den lite.

Men! En tröst i all bedrövelse är att tionde delen faktiskt tog sig i kragen och klättrade tre placeringar! Så denna onsdag ser Storytels topp 20 ut så här:

1. Tryggare kan ingen vara av Dag Öhrlund
2. Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin
3. Toner i natten av Jojo Moyes
4. Kaninjägaren av Lars Kepler
5. I bunkerläkarens våld av Isabel Eriksson
6. Prästens lilla flicka av Susan Casserfelt
7. Virus 2 del 1 av Daniel Åberg
8. Virus 2 del 2 av Daniel Åberg
9. Virus 2 del 3 av Daniel Åberg
10. Virus 2 del 4 av Daniel Åberg
11. Virus 2 del 5 av Daniel Åberg
12. Där inga ögon ser av Dag Öhrlund
13. Virus 2 del 6 av Daniel Åberg
14. I en mörk skog av Ruth Ware
15. Virus 2 del 7 av Daniel Åberg
16. Virus 2 del 8 av Daniel Åberg
17. En bror att dö för av Roslund & Thunberg
18. Virus 2 del 9 av Daniel Åberg
19. In i värmen av Margit Sandemo
20. Virus 2 del 10 av Daniel Åberg

Och det får jag väl ändå vara rätt så jäkla nöjd med, eller hur?

6 reaktioner till “Virus 2 och topplistan – den som gapar efter mycket”

 1. Tack för ovan kommentar! Har precis lyssnat klart på den andra säsongen och ville bara fortsätta lyssna, och hade tänkt ställa samma fråga som den ovan gjorde! Den är oerhört bra! 🙂 och vad bra att det blir ytterligare en säs!

 2. Tack för svar! Blir en lång väntan men härligt att ha en sommarljudbok att se fram emot!

 3. Daniel, varför kan du inte bara glädjas åt att vi lyssnar på din bokserie? Varför duger inte plats 7, ”…mitt i all bedrövelse”? Borde du inte jubla Daniel? Dansa genom stan och visa ett mentalt finger åt den/de som uppenbarligen har förminskat och tryckt ner din självkänsla så till den milda grad att du inte kan skilja på framgång och misslyckanden?
  Det ligger straxt under 600 titlar i kategorin Spänningsromaner på Storytel.
  Vi som prenumererar på Storytel har flera tusen titlar att välja på. Din serie pendlar runt top 10 av SAMTLIGA titlar, Daniel.
  Det är inte en bedrövelse, det är ta mig f*n en jättebedrift!
  Många ungdomar lyssnar på din bokserie, ungdomar som på allvar tror att de ingenting betyder om inte ”alla” lajkar och delar deras inlägg på sociala medier. Så om inte för din egen skull, så för dina unga lyssnare och för oss andra äldres skull: visa tacksamhet och glädje! Våga vara Du utan att söka bekräftelse från okända bloggläsare. Känn efter och tillåt dig att tänka ”F*n, jag är ta mig jä*lar sk*tbra, and I like it!”
  (Du är naturligtvis fri att välja bort alla svordomar. Du är ju trots allt en ansvarsfull, 42-årig tvåbarnspappa 😉
  Kram/Monique

  1. Tack! Och kanske ska man inte ta min bedrövelse på allt för stort allvar, det är klart att jag är väldigt glad över framgången som Virus nått. Men samtidigt får jag väl säga som Pär Nuder när det begav sig – stolt men inte nöjd. Jag är glad att så många hittills gillat Virus, men det kan alltid bli bättre!

Kommentarer är stängda.