Kindle Paperwhite nu även i Sverige

Ett par veckor före jul skrev jag en krönika plus en liten guide gällande e-boksläsare för UNT:s räkning. I texterna skrev jag bland annat om att Amazons bästa e-boksläsare, den bakgrundsbelysta Kindle Paperwhite, tyvärr inte gick att beställa till Sverige ännu annat än via gråimport.

Men säg de problem som varar. Idag meddelas att Kindle Paperwhite numera kan beställas till 175 länder världen över – och ja, det inbegriper Sverige. 1354 kronor blir det för wifi-modellen i skrivande stund inklusive tullavgifter, och 1862 kronor för 3G-varianten.

Om jag kommer att köpa en själv? Nej, jag tycker fortfarande att det är ett otyg att Amazon vägrar implementera epub-stöd på sina Kindles. Okej att det går att konvertera de filer som säljs i Sverige så att de fungerar, men det känns som onödiga omvägar.

3 reaktioner till “Kindle Paperwhite nu även i Sverige”

  1. Det var ju bra nyheter! Att gå de där extra stegen med att konvertera epub till Kindlen är så värt det 🙂 Jag är grymt nöjd med min Paperwhite, köpt ”grått”

  2. Fint att höra att det funkar fint att konvertera! Men jag tror jag håller mig till min iPad mini, den fyller alla mina läsbehov och mycket mer därtill.

  3. Jag har en Kindle paperwhite som jag inte kan hantera. Fnns någon som kan undervisa mig i Uppsala tro?
    mvh Lars Sundén

Kommentarer är stängda.