E-böcker har vi allihopa. Eller i alla fall fler än tidigare.

För att vara jul- och nyårslunk så har jag haft osedvanligt hög trafik på min sajt den senaste veckan, och väldigt många av dem som hamnar här gör det efter att ha googlat inom e-boksområdet – mina inlägg om Adlibris Letto, Bokon och Mofibo går exempelvis varma.

Jag antar att det hela beror på att:

• Rätt få i Sverige skriver om det här ämnet i övrigt.

• Rätt många har fått någon form av surf- eller läsplatta i julklapp och söker vägledning och råd.

Jag har varit lite sömnig på det här området ett tag nu – liksom på rätt många andra områden tyvärr. Men som vanligt utlovar jag bättring. Ett utförligt test av nya Adlibris Letto Frontlight är på gång, men då Adlibris för närvarande inte ens säljer sin nya platta eftersom den första, rätt begränsade omgången sålde slut före jul och en ny, större omgång inte väntas in förrän efter helgerna, så avvaktar jag lite på den fronten. Jag vill även minnas att jag utlovat någon sorts utvärdering av Mofibo (skulle inte de lanseras med pukor och trumpeter för den delen – blev det inget av det eller lever jag bara i någon sorts reklamskugga här i obygden?), sätter upp även det på att göra-listan.

6 reaktioner till “E-böcker har vi allihopa. Eller i alla fall fler än tidigare.”

  1. Jag är en eboknörd, som skriver om allt möjligt inom området eböcker, på min ebokblogg. Jag är autodidakt på området, men förmedlar gärna vad jag kan så att fler kan våga prova att läsa eböcker. Välkommen att besöka min blogg! 🙂

  2. Hej!
    Letar e-bokläsare efter att min gamla har lagt av och hade väl i stort sett bestämt mig för en Kobo Aura, HD eller H2O. Har dock blivit lite lur på Letto frontlight. Är den jämförbar tycker du? När kommer din recension? 🙂 Tack på förhand!

  3. Hej! Ledsen för sen kommentar. Ehm, jag har blivit lite begravd i andra jobbsaker, men inom en vecka borde det komma en recension. Har tyvärr inte så bra koll på Kobos plattor, så jag kan nog inte jämföra dem sinsemellan, tyvärr.

  4. Jag har erfarenhet av flera olika läsplattor i större eller mindre omfattning. Enligt min åsikt gör Kobo väldigt bra plattor överlag, med Aura HD och H2O som riktiga flaggskepp av mycket god kvalitet. Dessvärre har jag bara liten erfarenhet av Letto själv och kan inte göra någon jämförelse.

Kommentarer är stängda.