Virus 4 äntligen ute!

Så är dagen äntligen kommen, det fjärde och avslutande kapitlet i Virus-kvartetten är publicerat hos Storytel. Jag har laddat ner och börjat lyssna, tyvärr har jag dock alldeles för mycket att göra för att ta mig an mer än de tio första minuterna denna dag.

Vadå, sitter jag och lyssnar på min egen bok? Japp, det kan ni ge er på, jag brukar sluka den så fort den kommer, hur ska jag annars kunna höra vad som funkar och inte funkar? Plus att jag vid ett tillfälle hittat ett händelsefel i texten som vi missat att åtgärda under redigeringsfasen som gjorde att de fick klippa om inläsningen litegrann, minns inte om det var i säsong två eller tre.

Hur som helst, jag hoppas verkligen att ni som är fans av serien ska gilla avslutningen, den är lite längre än de tidigare säsongerna, 10 timmar och 47 minuter om jag räknat rätt, i stället för de jämna 10 Storytel brukar vilja ha.

Helt slut är dock inte sagan om Virus, men mer om det senare. Kolla in trailern nedan så länge, som bjuder på ett utsnitt från rätt sent i fyran, när Iris och dottern Sigrid passerar Kungsgatan i centrala Stockholm. Scenen är egentligen mycket längre och rätt fin om jag får säga det själv – om nu beskrivningar av död och elände kan kallas fina – men resten får ni höra eller läsa själva.

6 reaktioner till “Virus 4 äntligen ute!”

 1. This: ”Helt slut är dock inte sagan om Virus, men mer om det senare”

  Ja vafan den slutar ju mitt i lixom😬. Trodde verkligen det skulle vara en avslutning😫.
  Superfet serie! Men superdrygt slut på ”sista” säsongen.

  1. Hej! Ledsen för det – på riktigt alltså. (OCH SPOILER ALERT FÖR ER SOM ÄNNU INTE LYSSNAT KLART)

   Jag tänkte faktiskt inte göra cliffhangern fullt så dramatisk som den blev ända fram till sista sekunden, men så tänkte jag – en serie som jag verkligen försökt göra en ära av att fylla med så många spännande cliffhangers som möjligt, kan den verkligen avslutas på något annat sätt än med en rejält saftig sådan? Mitt svar blev nej.

   Men jag tycker faktiskt inte att den avslutas mitt i. Svaren på nästan alla frågor som ställts under de fyra säsongerna ges, men nu kommer nya utmaningar.

   1. Hej Daniel! Tack för ditt svar:)

    Ja du har ju helt rätt i att jag fått i princip alla svaren.
    Det jag menade/kände var nog mer att jag är så van att ha Virus i lurarna hela dagarna så när jag insåg att det var sista avsnittet och det öppnades upp för en fortsättning så ville jag bara fortsätta lyssna🙏.

    Då du inte nämner något mer om framtiden för Virus (utöver att det är sista säsongen?!?!) så gissar jag att jag får vänta på besked kring detta under oöverskådlig tid.

    Tusen tack för en sjukt fin berättelse med en otroligt mysig vibb. Älskar världen du har byggt upp.

    ❤️❤️❤️🙏

  1. Tack för beröm! Och jodå, det kommer mer om några månader! Eller bara så att jag är på den säkra sidan nu, du har väl sett att fortsättningen som heter Smittad redan kommit? Det blir ytterligare två säsonger av den utöver den som gavs ut i oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.