Tio dagar

Jag har kommit fram till att den perfekta semestern för mig är en semester där jag förflyttar mig rent fysiskt till en ny plats, men sedan kan fortsätta att leva mitt ”normala” liv någorlunda som vanligt. Jag blir orolig i kroppen efter en tid när rutinerna rubbas, känner ett vagt obehag som inte riktigt går att sätta fingret på. Förr blev det där obehaget värre, växte till ett rent missmod, men i dag är nog vagt surr en bättre beskrivning.

Sedan Tage kom med i bilden – kom in och dominerade bilden ärligt talat – kommer rutinerna nästan per automatik. Vakna, välling, lek i sängen, frukost, bad och kolla på sköldpaddor, sovning för de små och surfstund för de stora, lunch, bad och kolla på sköldpaddor, lek och slappning på rummet, middag, sovning för de små och surfstund för de stora, sova. Och så börjar vi på ny kula dagen efter.

Vi börjar känna att den här semestern är gjord nu. Sju dagar hade varit för lite, men fjorton känns några för många. Alla börjar bli en smula trötta på charterlivets naturliga begränsningar nu. Tage är trött på att bara vara med oss och babblar om sina dagiskompisar mest hela tiden, och vi är i ärlighetens namn rätt trötta på att bara vara med honom också, eftersom han måste vaktas på ett helt annat sätt än hemma.

Tio dagar känns som den perfekta chartertiden. Finns det sådana resor?

4 reaktioner till “Tio dagar”

 1. Vi åkte 12 dagar till Sicilien med ett bolag som hette typ hmhm-europa.
  Flyg + inkvartering i lägenheter som folk hyrde ut, fantastiskt!
  I alla fall.
  12 dagar var precis lagom då vi reste med en 9-månaders och en 5-åring.

 2. Ja, tolv funkar nog också bra. Men jag tänker att torsdag till efterföljande söndag vore det ultimata. Ska framöver endast resa så. Om det nu går att lösa…

 3. Klart det går!
  Du bokar reguljärflyg, lite dyrare men då kan du få dina 10 dagar.
  Boende fixar du själv.

  (jag har precis bokat flyg och boende separat till Teneriffa, inte 10 dagar, men på det sättet kunde jag boka ett vitt stenhus precis vid stranden)

 4. Ja, det går ju att göra, absolut. Men det är ju trist att det ska behöva kosta mer pengar. Oh well, vi får se vad vi hittar på nästa gång.

  Sjyst med eget litet hus. Låter väldigt trevligt.

Kommentarer är stängda.