Narvik (5) och Logitech Keys-to-go

Under de båda kvällspassen de här dagarna i Narvik – då jag känt att jag helt kan fokusera på romanskrivandet och inte riskerar att behöva ta tag i någon jobbgrej som dyker upp – har jag valt att bara ta med mig iPaden och det trådlösa tangentbord jag har till den, ett Logitech Keys-to-go. Jag var initialt lite skeptisk till det eftersom det knappast är en optimal skrivkänsla i det nästan stumma tangentbordet, men det växer på en, och för en datorviktfanatiker som jag är det nästan som en dröm – tillsammans med en iPad Air 2 (444 gram) i axelremsväskan landar totalvikten på blott 624 gram. Keys-to-go är därtill – utöver den nätta vikten om 180 gram – spillsäkert. Perfekt för koncentrerade skrivsessioner.

skrivaskriva

——

Nej, nu måste jag dra österut, barnen ska ju hämtas från dagis om tre och en halv timme! Skrivfacit: 5 200 tecken i dag, totalt alltså 22 700. Helt okej.

2 reaktioner till “Narvik (5) och Logitech Keys-to-go”

 1. Fascinerande att se hur alla numera är så fixerade vid kvantifierbara värden. Du skriver tidigare om antal bloggar på en viss tid och nu om antal tecken o.s.v.
  Jag tror mera på hur dessa tecken används, vad som finns att tyda med dem och ibland ännu mera de tecken som inte finns; vad som finns/saknas i tomrummet mellan dem.

  Det här vänder sig inte emot dig. Det vara bara att din uppräkning av tecken, vikter, avstånd och tider gav mig en klarare insikt om den teknokratiska, prestationsfixerade och ytliga tid vi alla lever i.

  Hälsningar
  Rune

 2. Jag har alltid varit intresserad av siffror och använt dem aktivt för att spalta upp, jämföra och redovisa, inte minst här i bloggen.

  Självklart tycker även jag att det är viktigare hur tecknen används än hur många de är till antalet. När det gäller mitt romanskrivande har dock sifferredovisandet en bakgrund i att jag har ett ständigt dåligt samvete över att jag lägger för lite tid på det skönlitterära skrivandet, och därför gärna försöker sätta upp konkreta siffermål att nå upp till, så att böckerna överhuvudtaget blir skrivna. Jag har haft funderingar på att dra det ännu längre, att sätta upp en räknare i bloggens högerspalt där man kan följa hur skrivandet växer fram, som en piska gentemot mig själv för att det ska bli något gjort.

  Så fler siffror är att vänta. Det är bara att följa med på resan eller blunda!

Kommentarer är stängda.