E-boken skyndar långsamt i Sverige

Med avstamp i den där konstiga texten i Resumé för en tid sedan om Bonniers klimatpocketsatsning, skrev jag för någon vecka sedan en krönika om e-bokens utveckling i Sverige kontra USA. I går publicerades den i Upsala Nya Tidning. Den är en smula kapad från mitt original på grund av utrymmesskäl, men check it out vetja.

7 reaktioner till “E-boken skyndar långsamt i Sverige”

 1. Antar att det i princip är omöjligt att få recensionsexemplar i något annat format än pdf som Kindlen klarar. Men det borde väl förlagen kunna erbjuda vid det här laget? Eller?

 2. Ja man skulle kunna börja låna e-böcker på biblioteken i usa med kindle snart så det borde ju vara på gång. Har dock inte sett så många som ens erbjuder recex som e-bok över huvud taget.

 3. Tror inte att något förlag börjat erbjuda det officiellt, men jag tror att det går att få om man mejlar och frågar, åtminstone hos vissa förlag.

 4. Ja det vore himla skönt, de slipepr skicka dyra böcker med dyr frakt o jag slipper bli mer känd på postens utlämningsställe

 5. En konstig kommentar som kanske snarare är en fluffig upplysning eller ett tips eller bara ett hej:

  Hörde en intervju på radion i går om att Ajvide Lindqvist ju ger ut sin nya snabbskrivna zombie-bok enbart som egeninläst ljud- och e-bok. Lite som ett experiment. Och så berättade han att från början velat döpa den till ”Hay una discoteca por aqui?” efter PSB-låten (vilket ju vore en rätt genial men helt omöjlig titel på en zombie-bok). Tänkte att du skulle ha gillat det.

  Sen på kvällen såg jag ”In Search of a Midnight Kiss” på voddler och så föll du mig in igen. För den filmen snuddar här och där vid båda dina romaner, tyckte jag, och kändes som något du kunde ha skrivit. Sara Simmonds är dessutom lite lik din fina fru. Så undrade jag om du sett den.

  Ja det var väl det. Hej!

 6. Ja, har tänkt skriva ett inlägg om Ajvide Lindqvists bok, tack för påminnelsen! Och när jag nu vet vad titeln var tänkt att bli är det ju dubbelt så viktigt att jag skriver. Håller faktiskt på och lyssnar på hans ”Lilla stjärna” som ljudbok nu, tycker den är väldigt bra halvvägs in.

  Nej, har inte sett ”In search of a midnight kiss”. Men nu måste vi ju ta och se den. Tack!

Kommentarer är stängda.