Binero, bokstaven Ä och enter

Ett par saker:

• Efter ännu ett driftstopp här på bloggen under morgonen/förmiddagen – enligt Binero ett planerat underhållsarbete som drog ut på tiden – börjar jag bli rejält less och funderar starkt på att ta min mats ur Bineroskolan. Men frågan är ju om jag verkligen gör det. Se det här inlägget, skrivet för nästan exakt fem år sedan. Jag har hotat med att flytta så många gånger men gör det aldrig, eftersom det är ett sådant bök. Argh.

• Skrev ut en intervju på minilogitechtangentbordet nyss. Det är verkligen litet. Och det som irriterar är att det är de svenska tecknen som ställer till det. Nästan alla tangentbord där utrymmet är begränsat tar bort allt onödigt krafs och fokuserar helt på att ge engelskans 26 bokstäver fullstor plats, och när det sedan ska regionaliseras måste det till nödlösningar på de språk där saker som ÅÄÖ finns, oftast genom att tangenter halveras i storlek. Här är det Ä som är det stora problemet, högerhandens lillfinger vill hela tiden röra sig lite för långt till höger när tangenten ska pressas ner, och träffar då i stället enter som ligger direkt bredvid. Det är säkerligen en vanesak, men än så länge stannar det upp skrivtakten och rytmen betänkligt.

En kommentar till “Binero, bokstaven Ä och enter”

  1. Hej Daniel,

    Ursäkta otydligheten på twitter (det är ett svårt medium att lägga ut texten i). Underhållsarbetet under morgonen syftade till att stabilisera lagringen och delvis åtgärda det fel i firmware som varit den bakomliggande orsaken till den senaste tidens problem. Tyvärr ledde det till viss skakighet i lagringssystemet. Systemen är nu stabiliserade och vi hoppas och tror att vi kommit en bit på vägen till att slippa mer strul med lagringssystemet.

    MVH
    Christer Bengtsson
    Binero

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.