Virus 1 åter hos Bookbeat

Det blev ju lite cirkus förra veckan när Storytel publicerade de första delarna av Storytel Original-serierna Virus, 1986 och Gäddsimmerskan hos de konkurrerande ljudbokstjänsterna Bookbeat och Nextory.

Först verkade allt frid och fröjd och böckerna låg uppe några dagar utan att någon noterade det, sedan uppmärksammade jag det hela i ett blogginlägg och därefter skrev branschsajten Boktugg en artikel. Då drog snart Bookbeat öronen åt sig och därefter även Nextory, efter att de hade lyssnat på vad som egentligen sades i slutet av böckerna och funnit att de innehöll kanske inte helt … ja, subtil reklam för ärkekonkurrenten Storytel.

Nu ser jag att Storytel har publicerat nya versioner av boktrion, där den avslutande, reklamiga meningen klippts bort (och som på ett rätt ogenerat sätt hänvisade till Storytel ifall man ville lyssna på fortsättningarna). Bookbeat verkar ha accepterat de nya versionerna och publicerat dem, men de har inte dykt upp hos Nextory ännu. De finns heller inte som e-böcker hos Bookbeat (vilket de gjorde förra vändan). Kanske ska man tolka detta som att det är en pågående publicering, och att såväl e-böcker som Nextory kommer att lösa sig i sinom tid. Hade ju varit fint.

Får dessutom ta och korrigera mig gällande en detalj i mitt förra inlägg, gällande att Bookbeat inte skulle ha en betygsfunktion. Det har de ju visst! Däremot ser man inte, vilket man gör hos Storytel och Nextory, hur många satta betyg som det visade snittet baserar sig på.

Så är du Bookbeatanvändare och sugen på att testa Virus – skynda in och lyssna (vem vet hur länge den får ligga kvar).

4 reaktioner till “Virus 1 åter hos Bookbeat”

  1. Har precis lyssnat på första delen av Virus på Bookbeat. Resten av böckerna verkar dock inte finnas där.. antiklimax. xD

    1. Hej! Nej, resten av delarna finns bara hos Storytel (och som vanliga pappersböcker). Vad jag vet finns inga planer på att publicera de resterande sex delarna hos de andra ljudbokstjänsterna.

      1. Jag tog en provperiod på Storytell så får vi se om jag fortsätter med den tjänsten sen efter jag lyssnat färdigt 😉

      2. Kul att du vill ge resten av serien en chans! Hoppas den ska uppskattas. OM du gillar den, så har jag även en andra serie jag skrivit för Storytel Original kallad ”Nära gränsen”, vars tredje och avslutande del gavs ut så sent som i fredags. Inte ens en förkylning så långt ögat når i den serien, men jag tror att man känner igen stilen och tempot. Ha det fint!

Kommentarer är stängda.