Storytel tar sig an e-böcker

I mitt test av Adlibris Mondo häromdagen konstaterade jag att konkurrensen bland digitala litteraturtjänster hårdnat. Nu skriver Svensk Bokhandel att även Storytel breddar sin palett, från jul kommer de för 199 kronor per månad att erbjuda ett kombinerat ljudboks- och e-boksabonnemang. Dagens ljudbokstjänst, där de tar 169 kronor i månaden för maxabonnemanget, kombineras alltså med en liknande tjänst för e-böcker för 30 kronor extra. Hur många förlag de får med på tåget är inte klart ännu, men ett antal mindre ska redan ha skrivit på och förhandlingar pågår med de stora.

Det fortsätter röra på sig. Skoj!

2 reaktioner till “Storytel tar sig an e-böcker”

  1. Visst är det en intressant satsning, men jag får medge att jag inte är övertygad om behovet av ”ett Spotify för böcker”. Vi läser inte böcker på samma sätt som vi lyssnar på musik, och för många skulle troligen ett abonnemang innebära en reell förlust, eftersom det på det stora hela är rätt få som läser mer än … ja, säg en bok i månaden. Och då det i dag oftast är en pocketbok, blir månadskostnaden högre.

    Plus att litteratur ju faktiskt på ett helt annat sätt än musik och film redan har ett skattefinansierat, reklamfritt Spotify – svenska folkbibliotek! Det är en motståndare som på gott och ont är svår för de flesta aktörer att slå, tror jag.

Kommentarer är stängda.