Rapport från bokmässan (3)

• Som traditionen bjuder gjorde jag i dag ett besök i Trafik-Nostalgiska Förlagets monter för ett inköp. Världens nordligaste spårväg, en bok om Kirunas sedan länge försvunna spårvagnssystem, blev resultatet. Det var också den enda bok jag köpte på årets mässa.

• Jag, Julia Skott och Per Perstrand passade på att spela in ett avsnitt av TVdagspodden i fredags när vi alla var på mässan. Vi diskuterade bland annat varför vissa bokfilmatiseringar blir just filmer och andra tv-serier.

• Det blev som jag förutsåg inget Park för undertecknad detta år. Jag och Johanna åkte dock upp till Heaven 23 och åt middag efter att barnen somnat i går, med mommo som barnvakt. Två mellanöl inom loppet av två timmar blev därmed det närmaste jag i år kom en festivalfylla.

• Johanna och Jenny hade ett rätt välbesökt seminarium för sin bok Mamma, pappa, pengar i dag. Ejda satt snällt på en bakre rad och lyssnade under någorlunda tystnad första halvan, men när hennes babblande tog överhanden avlägsnade vi oss.

• Tove Leffler på Svensk Bokhandel har också fått en genomgång av Bonniers kommande självpubliceringsplattform och skrivit ett informativt blogginlägg där hon går igenom tjänsten. En detalj verkar vi dock ha fått olika presenterad, jag vill minnas att de inte skulle kräva att man publicerade boken som e-bok, men att tjänsten i bakgrunden skulle generera en e-bok och spara den i systemet även om man valde bort det alternativet, bara för att den ska finnas tillhanda om författaren i ett senare läge skulle vilja köpa till e-boksfunktionen för sin bok.

• Tåget mot Stockholm nu, där vi stannar tills i morgon då vi flyger upp till Kiruna igen. Ejda sover i min famn, Tage håller låda med sin mommo på raden framför. Hej då bokmässan.

3 reaktioner till “Rapport från bokmässan (3)”

  1. Jag sitter med i fokusgruppen för Bonniers självpubliceringstjänst. Jag missade presentationen på Bokmässan men av det vi i fokusgruppen hittills sett är jag inte överdrivet imponerad. Men tjänsten är under utveckling och förhoppningsvis lyssnar utvecklarna på Bonniers på våra synpunkter.

  2. Nu är det ju som sagt fortfarande utveckling som pågår och jag har ju bara fått en kvartslång presentation och är därför inte insatt i detaljerna, men jag blir ändå nyfiken – kan du utveckla din skepsis lite?

  3. Min skepsis grundar sig i att det jag har sett av Bonniers förslag inte är något unikt utan finns även hos andra aktörer. Det enda som är intressant är möjligheten att få del av det kontaktnät med frilansare som Bonniers har, men i förslaget var det luddigt presenterat. Eftersom jag inte såg presentationen på Bokmässan har jag bara det förslag som lades fram för fokusgruppen i augusti, och i det fanns ingenting som gav någon wow-känsla. Marknadsföringspaketet (det som är mest intressant för en egenutgivare) som presenterades var en besvikelse. Vi ville ha möjlighet att köpa marknadsföringshjälp, och förhoppningsvis lyssnade Bonniers på oss och skapar en sådan tjänst.

Kommentarer är stängda.