Rapport från bokmässan (2)

• Jag tror att det här blir min första bokmässa där jag inte bevistar Park. Har legat i min hotellsäng bredvid sussande barn före klockan tio två kvällar i rad, och allt i min kropp talar för att så kommer att ske även i kväll.

• Kön till signeringen av Fredrik Backmans nya bok Britt-Marie var härär närmast komiskt (samt till synes konstant) lång. Det för den svenska bokbranschen unika draget att en agentur ger ut en roman i egen regi må ha väckt en del ont blod, men Jonas Axelsson på Partners in Stories och inte minst Fredrik Backman själv skrattar nog hela vägen till banken.

• Min fundering från i går om det inte är osedvanligt lugnt på lanseringsfronten i år får medhåll från dem jag pratat med på mässgolvet. Av vad jag har hört hade den danska e-boksprenumerationstjänsten Mofibo ursprungligen tänkt slå upp sina svenska portar lagom till mässan, men planerna verkar ha stött på patrull för nu sägs lanseringen vara tänkt först framåt jul.

• När jag botaniserade omkring i Bonniers monter blev jag invinkad för en presentation av deras kommande självpubliceringsplattform. Tjänsten har ännu inget namn och väntas lanseras någon gång efter nyår, men den såg tveklöst snygg och användarvänlig ut, med en del smarta detaljer som jag inte sett hos övriga aktörer.

• Har hängt på fik på Avenyn i en timme med sovande Ejda nu. Dags att återvända till mässlivet.

2 reaktioner till “Rapport från bokmässan (2)”

  1. Haha, jag såg den massiva kön ringla sig runt hörnet och gissade på Guillou eller Klas Ö innan jag såg att det var… Backman. Tror dock att kön till Liv Strömquist var längre, det känns hoppfullt.

  2. Men grejen med Backman är ju att han verkar sitta där och signera lika länge som Björn Hellberg, och ändå blir kön bara längre och längre. Skulle vara intressant att få en siffra på hur många exemplar han skrivit sitt namn i när gonggongen ljuder i morgon eftermiddag.

Kommentarer är stängda.