Premiär i dag: Smittad 2!

Inledande anmärkning 2020: Smittad 1 och Smittad 2 döptes i ett senare skede om till Virus 5 respektive Virus 6. Namnet Smittad är alltså numera inaktuellt.

——

Någon gång i natt släpptes den lös igen, den där virussmittan som aldrig ger sig. Smittad 2 ges ut i dag, och det är alltså den sjätte delen i Virus-sviten. Jag vågar utlova spänning, dramatik och sorg på hög nivå för Amanda, Iris, Risten, Jenny, Dano, Patrik och alla de andra, och ett sjuhelsikes avstamp inför den stora finalen av hela sviten som säsong tre kommer att innebära senare i år.

Premiären till ära har även första säsongen av Smittad fått ett nytt omslag, för att gå mer i samma linje som Virus. Riktigt snygga tycker jag!

Och ja, det finns redan ett färdigt omslag för den avslutande Smittad 3 också, vilket är mer än vad jag kan säga om själva texten till den… Men jag ska börja skriva så fort jag någon gång den här veckan tagit mig förbi deadlinen to end all deadlines. Men mer om det projektet senare.

Sju säsonger blir det alltså totalt av Virus-sviten. Passande tycker jag, sju är något av ett magiskt nummer när det kommer till säsonger inom främst den amerikanska tv-världen.

Men för sjuttsingen – iväg och njut av Smittad 2 hos Storytel nu. Den finns såväl som ljudbok som e-bok. Hela sviten hittar ni här.

16 reaktioner till “Premiär i dag: Smittad 2!”

   1. Jag ska försöka. (Gråter inombords) ☺️

    Tusen tusen tusen tack igen för den finaste grymmaste serien jag har hört/läst!!
    Hoppas av hela mitt hjärta att den filmatiserats. För jag drömmer scenarion varje natt! ♥️

 1. Hejsan Daniel!

  Nu har jag även lyssnat klart på Smittad 2. Vilken fantastisk författare du är.
  Är otroligt ivrig på att lyssna på fortsättningen men förstår att jag får ge mig till tåls en tid. Fantastisk story som bara måste bli film. ”Keep up the good work”
  //Johan

  1. Hurra! Tack för beröm, det värmer. Och jag håller helt och fullt med dig om filmgrejen, det är bara att kontakta alla film- och tv-bolag och tipsa dem!

 2. Underbart glad var jag igår när jag började lyssna på Smittad 2….. lika erbarmligt ledsen är jag nu när jag lyssnat klart!!
  Ledsen för att jag nu måste vänta 6 månader för att lyssna på slutet…..🤪🤯😭😭😭😭
  Blir tooookig av att vääänta….den här serien är bara bäääääst ❤️

  1. Hurra för att du gillar den! Och ja, jag önskar också att den kunde bli klar snabbare, det skulle göra mitt arbetsliv enklare! Men det måste nog få ta den tid det tar… Håll ut!

 3. Men hjälp! Månader kvar!? Jag som uppdaterat Storytel varenda dag det senaste i hopp om sista säsongen! Den som väntar på något gott osv osv. … 🙂

 4. Har precis sträcklyssnat klart på virus och smittad. Älskar dem 👍👏❤️ ser framemot säsong 3.

 5. Hej Daniel,
  Virus och Smittad…vad ska jag säga…grattis!!! Bästa hittills i den kategorin. Helt otroligt bra skrivet.

  -Snälla, när kommer säsong 3? Hela familjen väntar på den 😊.
  Hälningar till dig och din familj
  Fam. Vikström

  1. Tack så ofantligt mycket för beröm! Oerhört roligt att höra. Säsong tre är inte långt borta! Ska bara skriva slutet först… Håll ut!

 6. Hej, hur går det för dig med säsong 3?
  Väntar nyfiket på fortsättningen.
  Mycket bra serie du har skrivit!
  Mvh
  Stig

  1. Hej! Ledsen för sent svar, av någon anledning verkar notifieringarna jag brukar få om nya kommentarer ha lagt av. Den sista säsongen är nu under ljudredigering, och kommer ut i maj. Inget specifikt datum spikat ännu dock, vad jag vet. Håll ut! Och tack för berömmet!

Kommentarer är stängda.