Lilla bocken Bruse trippa över trollebro

De är väldigt fina just nu, barnen.

Ejda, som på sistone gjort det till en vana att somna nere i vardagsrumssoffan framför iPaden där hon vevar olika Bockarna Bruse-klipp på repeat, ville i kväll plötsligt gå upp till sängs på traditionellt vis och läsa böcker. Tage var skeptisk, han hade planerat att titta på spelklipp från någon av sina Youtubekanaler på tvn (i kväll var det Kimmy Power som gällde), men kom efter någon minut upp även han – Ett litet tag kan jag lyssna i alla fall innan jag går ner igen, sa han och tre minuter senare sov han så klart som en stock vid min sida.

Ejda däremot hade valt ut fem böcker och självklart skulle alla läsas, Tre små grisar därtill två gånger. Hon är överlag väldigt förtjust i de klassiska sagorna, vill läsa Mästerkatten i stövlar mest hela tiden och tidigare i kväll när vi var hos hennes mommo fick jag bygga broar åt henne i lego så att hon kunde leka Bockarna Bruse som hotades av ett par penntroll med gula och rosa kalufser som hon hittat i någon låda.

Så blev det sovning, och efter att jag beordrats ner till vardagsrummet två gånger för att hämta upp prylar hon glömt som hon absolut inte kunde sova utan (en plasthäst med vagn i vilken hon placerade sju nappar) somnade hon slutligen.

Ansträngande, ja. Men det skedde med gott humör. Och det gör det så mycket mer mödan värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.