Inlämnad och klar (?)

Har efter vad som känns som sjuttiotolv veckors överdragen deadline äntligen lämnat in Smittad 3-manuset. Egentligen var det kanske inte fullt så dramatiskt, men jag sköt fram deadlinen två gånger, och när den andra deadlinen – som var satt i sten – kom och sedan passerade utan att jag var klar, blev jag lite svettig, tvingas jag medge. Kanske blev de även det inne på Storytel, men om det vet jag inget, utåt spelar de alltid coola och lugna, medvetna om att jag i slutänden brukar leverera åtminstone någorlunda enligt plan.

Om än ändrandes på detaljer in i exakt sista sekund.

Så även denna gång. Jag skickade in det ”färdiga” (det ska ju passera ett par instanser till innan inläsningen sker) manuset till min förläggare i fredags efter lunch, med en försäkran om att nu var det minsann klart. Tidigt måndag morgon – efter att jag våndats över några saker under helgen – mejlade jag henne och frågade om det möjligen var okej att jag ändrade några saker i de sista kapitlen, dit hade de väl hur som helst inte hunnit i genomgången ännu? Nej, kör på du bara, blev beskedet, skicka in det nya under dagen.

Sagt och gjort, nya versioner av de fyra sista kapitlen anlände före lunch. Nu sitter jag här dagen efter och funderar på om jag ska låta mig nöjas med de där ändringarna, eller skicka ännu ett mejl med en ödmjuk begäran.

Fast … någon gång måste väl även jag sätta punkt.

7 reaktioner till “Inlämnad och klar (?)”

 1. Ser fram emot att läsa den. Visserligen kommer väl den i läsbar form lite senare…

 2. Äntligen, som jag har väntat!

  Så hur kan man börja räkna ner nu? Fram tills publicering på Storytell då menar jag?
  Pratar vi veckor, månader eller halvår? Har du ett snittdatum tro?

  Med vänlig hälsning,
  Fan på darrande ben av exhaltering!

  1. Jösses, exalterat bendarr minsann, inte illa! Utgivning sker i maj, enligt vad jag har hörde tidigare i veckan. Dock har jag inget exakt datum att delge, tyvärr. Håll ut!

 3. Åh gött att veta att det är mer på g. Lyssnar sista avsnittet nu! Mycket bra!

 4. Du har me dina serier virus och smittad ända sedan coronavirusets utbrott i världen förgyllt mina jobbresor, lediga stunder och sena sömnlösa kvällar. När det idag för ett par minuter sen blev tyst i mina lurar googlade jag förtvivlat efter en tredje säsong. Detta bekräftar att det kommer en tredje och jag vågar påstå att frustrationen över att behöva vänta är slående lik den känslan som infann sig mellan game of Thrones säsongerna. Du har verkligen lyckats med bedriften att få mig att fastna för en ljudboksserie! Du är grym! Tack som fan för det! 😊👍🏻

  1. Vad härligt att höra! Hoppas du ska gilla upplösningen också. Den kommer i maj! Inget specifikt datum spikat ännu dock, vad jag vet.

Kommentarer är stängda.