DJtv #61 – Läspaddan

Vi tycker inte att iPad är en läsplatta. Det är en pekdator, rätt och slätt. Men trots detta väljer vi den här veckan att göra just det – recensera vår låne-iPad som en läsplatta. Hur är det egentligen med den bakgrundsbelysta skärmen kontra riktiga läsplattors e-ink? Är den inte förfärligt tung? Hur beter man sig för att läsa svenskköpta böcker på den här amerikanska tingesten? Och varför kan den orsaka blindhet om natten? Svar på de frågorna, plus några till, bjuder vi på i veckans DJtv.

Böcker (vars tyngd) vi oftast refererar till i veckans avsnitt:
Christoffer Carlsson: ”Fallet Vincent Franke
PO Enquist: ”Ett annat liv” (0,72 kg)
Per Hagman: ”Vänner för livet” (0,79 kg)
Stieg Larsson: ”Luftslottet som sprängdes” (1,1 kg)
Lars Norén: ”En dramatikers dagbok” (1,3 kg)

Recensionen av läsplattan Nuut i DJtv #37.

Och glöm inte att DJtv även finns som podcast via iTunes.

4 reaktioner till “DJtv #61 – Läspaddan”

  1. Det är väldigt mycket ”one man show” i DJtv (och inte bara i det här avsnittet). Mannen håller låda, kvinnan lyssnar snällt på. Trist.

  2. I just det här avsnittet valde vi – vilket vi kanske skulle ha varit tydligare med – att göra det som en intervju där jag ställde frågor till Daniel eftersom jag inte hunnit använda ipaden alls innan vi spelade in avsnittet. Det hade känts fel för mig att sitta och uttala mig om en produkt jag aldrig testat.

    Och så har vi gjort vid andra tillfällen också under våren, framförallt när vi har pratat om Daniels bok, vilket vi har gjort flera gånger. Självklart ser vi Djtv som ett sätt att också marknadsföra Daniels nya roman och där är det tyvärr så att jag inte heller kan sitta och uttala mig om en bok som jag inte skrivit. Då har det blivit att jag tagit utfrågarens roll.

    För många av våra tittare har nog det varit så självklart att vi inte brytt oss om att påpeka det, men i ljuset av din kommentar så ser vi att det nog ändå skulle ha behövt förtydligas de gånger vi gjort så.

  3. Fin konsumentupplysning kring läsplattan – jag har nu ändrat mig kring vikten. Ni har rätt. Den är lätt, inte bara för att vara ett bibliotek, utan också för att vara en bok.

  4. Tack! Fast visst, den är ju tyngre än vanliga läsplattor, det är den. Men jag tycker att det är konstigt att många av dem som ratar iPaden och påpekar att den är tung och otymplig, ofta är samma människor som i andra sammanhang sjunger den inbundna (och tyngre) pappersbokens lov.

Kommentarer är stängda.