Den stora paraddagen

Vi åkte upp till Upper East Side och besökte Museum of the City of New York i dag tillsammans med digitala medier-gurun Brit Stakston, som var i stan för att gå på INMA-galan å Blank Spot Projects vägnar då de var nominerade till ett pris – som de också vann).

Museet kändes såväl modernt som sympatiskt och skildrade stadens framväxt och dess människor främst med hjälp av foton, en del kartor och nästan inga föremål. Museibutiken innehöll i princip allt som fanns i aktuell utgivning om New York i bokväg, det kändes som att vi ville äga varje bok i hyllorna, och eftersom det var omöjligt att välja gick vi så klart därifrån tomhänta – ja, bortsett från att vi köpte en blomsterpenna som kunde lysa och ett New York-pussel till barnen då.

Därefter lekpark i Central Park där jag samtidigt deltog i ett styrelsemöte för Norrländska Litteratursällskapet i mobilen över Skype (tack mute-funktionen så att övriga slapp barnskrik och New Yorks ständiga larmande) innan det var dags för dagens huvudattraktion: Den stora paraden.

Ejda hade nämligen vaknat denna dag och proklamerat att i dag var den stora paraddagen, vi skulle alla bygga paradvagnar (som hon har målat ritningar till de senaste dagarna) och därefter skulle det paraderas, lite oklart var. I brist på material (och lust att bygga) lyckades vi dock i stället styra om det till häst och vagn-ridning i Central Park.

Synd bara att jag hade missförstått priserna när vi gick förbi där förra gången, jag trodde att det gick att få en kort tur för 21 dollar, men det visade sig vara tilläggspriset om man ville åka längre än den obligatoriska grundturen, som gick loss på 54 dollar exklusive dricks. Men när vi väl stod där med en Ejda som bokstavligen vibrerade av entusiasm var det inte direkt läge att backa, så det blev till att punga ut med 60 dollar för den i ärlighetens namn rätt bleka turen. Men kidsen var mycket nöjda (även om Ejda vägrade se glad ut när vi skulle fixa fotobevis på henne med hästen efteråt), så vi får väl se det som lyckat ändå, antar jag.

Propagandaaffisch för införande av sommartid på Museum of the City of New York. Fint att det faktiskt propagerats FÖR den numera ofta så bespottade sommartiden en gång i tiden.
Skypemöte pågår.
Vår paradhäst hette Clarence.
Åter i Crown Heights gick jag och handlade ny kattmat, och hittade en fin vägg.