Väl spenderade pengar

118100 har en tjänst där man kan skicka en sms-fråga till dem angående en person – Vem är Maria Andersson? – varvid de googlar fram ett svar, ypperligt om man vill ha koll på en potentiell dejts eventuella garderobslik redan vid bardisken. Har man ett för alldagligt namn är dock tjänsten rätt ineffektiv, det finns ju alldeles för många Maria Andersson för att man ska kunna vara säker på att det är just Sahara Hotnights sångerska som efterfrågas. Därför måste man precisera lite, kanske ställa frågan Vem är Maria Andersson som sjunger i ett band? för att få ett någorlunda vettigt och preciserat svar.

På frågan Vem är Daniel Åberg? ges inget svar. Eller rättare sagt, svaret som kommer är att det finns för många med mitt namn för att ett svar ska kunna ges. Därför försökte jag istället med den något mer ledande frågan Vem är Daniel Åberg som har gett ut en bok? och nu så – ett svar kom nästan genast:

118100 tror att Daniel är en god och glad kille i sina bästa år. Det bästa han vet är trav och motorsport, och naturligtvis att spendera tid med sin familj.

Kanske börjar bli dags att ta tag i det här med ”Byt namn”.

3 reaktioner till “Väl spenderade pengar”

  1. haha, fantastiskt! byt till något riktigt cheesy isåfall. det töntigaste är att typ lägga till ett extra s i sitt efternamn (”anderssson”) eller byta till z. Hitta på något extraordinärt och kanske står det i nästa 118-sms inte att du gillar motorsport och familj?!

  2. ”118100 tror att Julia Skott är en 26 år gammal journalist som kallar sig själv för ”pangbrud och skjutjärnsjournalist”. Hon är även reporter och programledare på TV4Nyheterna Öst i Norrköping. Ha en trevlig dag!”

    TRÅK!

Kommentarer är stängda.