Upphovsrätt och ett riktigt kul kalas

Vi var på debatt om upphovsrätten på Publicistklubben i går kväll. Medelåldern i publiken var väl sisådär 55, kändes verkligen som den rätta målgruppen för en av framtidens stora ödesfrågor. Debatten var dock rätt sansad, okej och intressant, även om Agneta Lindblom-Hulthén kanske sa ”det är ett hot mot demokratin!” några gånger för många (rörande hotet mot upphovsrätten). Men ändå, en rätt fin tillställning där professor Eva Hemmungs-Wirtén stod som en välavvägd bastion i mitten och sa forskarnyktra saker, gotta love them akademiker. Fast såväl jag som Johanna störde oss på den klappa på huvudet-attityd som någon yttrade gällande Wikipedia (mitt minne kan svika mig, men jag tror det var Ulrika Knutson) – ett bra ställe för amatörer att frodas på, bara någon expert får komma och ställa allt till rätta sedan, ungefär. Bah.

Vill man se debatten i efterhand så bambusade Björn Falkevik den å PK:s vägnar här.

——

Och så något helt annat: Aftonbladet skriver att kungen nu hittat en festfixare till Victoria och Daniels bröllop. Det lär bli ett sjuhelsikes kalas.

kulkille

3 reaktioner till “Upphovsrätt och ett riktigt kul kalas”

  1. Vi tänkte samma sak, men du försvann som ett skott så fort de sagt tack och adjö för i kväll.

    Ehm, och tänka sig, jag tänkte faktiskt inte på att jag körde en troligen väldigt uttjatad ordvits där.

  2. Haha, jag är så van.

    Mitt sällskap ville gå innan han började vifta vilt omkring sig i frustration, annars hade jag velat hälsa på ett gäng människor faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.