Rättningar i ledet

Förra veckan raljerade jag lite kring SvD:s kommande kulturvlogg – har man gjort ett pionjärarbete inom webb-tv-området blir man lätt snarstucken när det poppar upp konkurrens. Nu är de igång för fullt, jag hann knappt blinka så var de uppe i sju inslag. Roligast hittills tycker jag nog att klippet där Lina Kalmteg och Jeanette Gentele provar 3D-glasögon är. Men jag vill protestera mot att webb-tv-spelaren som SvD använder inte funkar i rss-läsaren, åtminstone inte i Google Reader. Varför inte använda en standardlösning som Vimeo som de gör i den egna utvecklingsbloggen? Och varför sepiatoning på klippen? Jag tycker nog att även kulturvärlden klarar av att levereras i helt normal fyrfärg.

I övrigt tycker jag det är mysig kultur-tv.

——

Och just det ja – uppgifterna från förra veckan om att KB stänger sina nät till följd av Ipred, som bland annat jag skrev om, har visat sig inte stämma. Om det beror på att de har ändrat sig eller om KB-representanten som framförde uppgiften vid förra veckans paneldebatt på Tekniska museet hade fel vet jag inte, men KB meddelar nu hur som helst på sin sajt att nätet ska förbli öppet.

5 reaktioner till “Rättningar i ledet”

  1. När nu även Thente kör dagens outfit kanske du kan ta åt dig äran för att, om inte starta så sprida, den trenden också? Voilà, ett blogginlägg till. Det var längesedan du hade tre på en dag!

  2. Nej, vissa efterapningar är för usla för att vidaresprida. Inte nog med att konceptet är snott (i två led), han hade därtill Beyond Retro-kläder precis som jag. Illa.

  3. Håller med om att det är dåligt att det inte finns ett RSS-flöde enbart för videoklippen. Tänket är med andra ord fortfarande att de vill att vi ska komma till dem och inte tvärtom.

    Jag skulle dessutom vilja att samtliga ”vloggar”, videobloggar, vodcasts eller video podcasts (kärt barn har många namn) även läggs upp som podcasts i arkiv på tjänster som iTunes och Miro så att man hittar dem enklare. Kunde inte hitta DJtv där heller 🙂 Nu har jag inga problem att hitta feeden ändå och lägga in den, men kan vara lättare för andra att bara trycka på en ”lägg till” knapp i dessa tjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.