Smittad 2 är klar! (Well, i alla fall ivägsänd till första instans)

Postade just följande på Instagram:

Arbetet med Smittad 2 har gått extremt segt. Jag vet inte riktigt vart skon har klämt, men det har varit en riktig surdeg. Och slutet satt verkligen långt inne, det sista avsnittet var ursprungligen 85 000 tecken (de ska alla vara cirka 50 000 om man följer Storytel Original-mallen slaviskt (vilket jag i ärlighetens namn inte alltid gör)), men nu har jag åtminstone skalat ner det till 65 000 innan det sändes iväg till högre instanser. Dessutom har jag nu för andra säsongen i rad skrivit ett avsnitt för mycket under resans gång, precis som i fallet med Smittad 1 kände jag dels att anrättningen såsade ihop sig för mycket i mitten, och dels att det fanns för lite plats och för mycket berättelse kvar när jag närmade mig avsnitt tio, så jag drog ihop det som tidigare var avsnitt fem och sex till ett nytt avsnitt fem genom att kapa, kapa, kapa. Det tog också en hel del tid i anspråk.

Återstår bara att ta sig an den tredje och avslutande säsongen, då…

Men först och främst – hur ska detta firas? Tja, det är inte som att arbete saknas ändå, men efter att kidsen somnat cirka 21.30 om jag har tur kanske jag unnar mig att använda solov-tv-kvällen (Johanna är på vift nedåt Piteå någonstans) åt att se TVÅ avsnitt av Counterpart, i stället för bara ett plus en timmes kvällsskrivtid.

Så spännande är mitt liv.

11 reaktioner till “Smittad 2 är klar! (Well, i alla fall ivägsänd till första instans)”

 1. Jag längtar verkligen efter fortsättningen! Det är ju såå spännande! Superbra jobb du gjort med en fantastisk följetong!

 2. När kan vi lyssna på del 2 an Smittad. Dina böcker är så spännande Tack för dom.

  1. Tack så mycket för berömmet! Som det verkar nu tar det ytterligare ett par månader innan den ges ut, i maj enligt det preliminära schemat.

 3. Hej!

  Tänkte bara säga att jag älskar dina böcker, och det är så otroligt kul att känna igen sig. Min stackars sambo har många gånger fått saker från dina storys utpekade, ”Där är pressbyrån där Amanda träffar knäppisen!”, ”De är vid din lekplats!”, ”Någon har minerat Sickla, typ där vi brukar ha teaterföreställningar!”.

  Jag tycker att du har bra och starka karaktärer, och jag tycker om att de utvecklas. Jag har lite kritik också, men tänker att jag inte ska slänga ut den oprovocerat, såhär på en fredag. Säg till om du skulle vara intresserad.

  Starkt jobbat, och allt väl. Jag ser fram emot nästa bok!

 4. Hej Daniel!
  Jag kan inte ge dig nog med komplimanger för hur en fantastiskt författare du är. Smittad och Virus är så fantastiskt bra att jag får gåshud när jag pratar om dom!

  Men nu till den stora frågan. Som jag ställer dig ofta. När?
  Ser att du har skrivit maj. Men det är snart maj. När i maj?

  Any news?

 5. Hej Daniel!
  Jag kan inte ge dig nog med komplimanger för hur en fantastiskt författare du är. Smittad och Virus är så fantastiskt bra att jag får gåshud när jag pratar om dom!

  Men nu till den stora frågan. Som jag ställer dig ofta. När?
  Ser att du har skrivit maj. Men det är snart maj. När i maj?

  Any news?

  1. Yes, nu har jag faktiskt fått besked, och de lovar att det är ett definitivt sådant: Onsdag 15 maj är det dags! Så håll ut några veckor till.

Kommentarer är stängda.