Skamligt är vad det är

Inte för att jag tyvärr tror att det kommer att göra någon skillnad, men ta ändå och gå in och skriv under uppropet gällande kulturtidskriftsstödets bevarande efter att Allianspartierna nu beslutat att i praktiken slakta det i den nu gällande statsbudgeten. 15 av de cirka 21 miljoner kronor som betalades ut i fjol ska bort, vilket med all sannolikhet kommer att leda till att vi om ett år bara har bråkdelen kvar av de kulturtidskrifter som i detta nu finns här i landet.

Jag har svårt att se hur man ska kunna tolka Alliansens agerande som något annat än ett rent sabotage av en redan svårt sargad del av kulturvärlden.

5 reaktioner till “Skamligt är vad det är”

  1. Well, ett sabotage i dess bokstavliga eller juridiska form är det väl nu inte tal om, men jag har svårt att se att det inte skulle vara ett medvetet agerande. Skär man ner stödet till en redan vacklande sektor med cirka 75 procent borde man i förväg förstå vad resultatet kommer att bli.

  2. Nej, jag ser faktiskt ingen anledning att försöka hitta ursäkter för det här. Det är ett idiotiskt agerande som kommer att orsaka stor skada och i sammanhanget endast ger en försumbar besparing.

  3. Är det en ursäkt för ett dåligt beslut att man missbedömmer skadan man gör? Jag tror inte det. Däremot säger missbedömningen något om ideologi, i alla fall om man tror gott om människor.

Kommentarer är stängda.