Om avsaknaden av sömn och ett bra badrum

badrum.jpgAlltså, det här med att inte kunna sova börjar gå mig på nerverna. Okej att jag kom i säng först vid tre efter gårdagskvällens invigningsfest, men det är ändå sex timmar sedan och det finns därför ingen anledning till att jag bara sovit … tja, två timmar? Det är fan inte bra. Argh. Oh well, jag ska ha en text klar före lunch så det finns väl ingen anledning att ligga här och kvida över rödspruckna ögon och molande huvud. Men det känns lite orättvist när jag knappt ens drack någon alkohol i går, eller ja inte så mycket i alla fall, och när jag inte ens följde med på den sista efterfesten som jag anar att Per Sinding Larsen till sist lyckades uppvigla till i hotellobbyn på Clarion efter mycket om och men. Han tyckte för övrigt att det var väldigt skojigt att TT, från att ha inlett schlagercirkusen med att åka förstaklass på tåget samt bo på lyxhotellet i Jönköping (vilket SVT inte gjorde), avslutar schlagerresan genom Sverige med att sova (nåja) på ett kyffe där man bokstavligen går på toaletten i duschen. Mm, jag tycker också att det är jätteroligt. På bilden ses jag för övrigt hälla upp ett glas vatten ur mitt sinnrika handfat. Det här med schlager är sannerligen glammigt.

——

Och bara så att ni vet – jag har inte tappat fotfästet, mitt liv är inte Melodifestival, inte förutom de här dagarna i alla fall. För att bevisa att jag inte helt glömt litteraturkopplingen så länkar jag till min artikel om Jonas Karlssons författardebut som jag skrev tidigare i veckan och som las ut i går. Förkortad version i Svenskan, the full monty i Piteå-Tidningen.

Men efter nästa helg, efter Globenfinalen alltså, lovar jag att bara skriva en hel hög med minnesjunkieinlägg och skrivrelaterade poster i en hel vecka.

——

Var nere och åt frukost. Brödrosten brann upp under min korta sejour där nere. Det här är som att bo på Fawlty Towers. Och så hade Sörmlands Nyheter skrivit en artikel om hur många journalister som är på plats i Nyköping i helgen. Det står att TT har två fotografer och sju reportrar på plats. Say what?!

En kommentar till “Om avsaknaden av sömn och ett bra badrum”

Kommentarer är stängda.