Nya tider

Vi åker tåg mot Gästrikland, Tage och jag. han fick hög feber i går eftermiddag, vilket lade viss sordin på feststämningen inför resan. Jag inbillar mig att han är lite svalare i dag, tog tempen på honom vid 06.30, bara 38 jämnt då, men han är varmare nu. Förhoppningsvis inte så mycket mer dock.

Han sover i sitt säte vid min sida, rycker till en smula då och då när tåget kränger. Jag gillar inte de här dubbeldäckartågen de har på regionalsträckorna, de är bökiga att röra sig i – särskilt med småbarn – numreringen är bortom all logik och de … nej, jag gillar dem inte. Men vi verkar åtminstone rulla framåt enligt tidtabell.

Skriver det här på mobilen, det funkar ju att mobilblogga nu med nya temat, I’m loving it. Det är för den delen lustigt med de nya tiderna, tillvaron är så spridd, nu ser det ut som att ingen jävel brydde sig om att kommentera min sajtförnyelse i går, men så var det ju inte, det var bara det att kommentarerna, synpunkterna och bilderna (för jo, det kom en sådan) inkom på Twitter och Facebook i stället. De var positiva, men Augustin föreslog klickbara bilder i sidhuvudet. Ska kolla på det.

Vi ankommer till Uppsala nu, Tage rycker till när stoppet annonseras ut. Gotta go.

3 reaktioner till “Nya tider”

 1. Hej Daniel
  Jag läser just din bok som jag laddade ned på plattan efter att ha gjort ett litet reportage om din egenutgivning på bloggen Skrivtips som jag startat tillsammans med min dotter som studerar på Skrivarakademin. Nu är det väl mest jag som bloggar här för tillfället eftersom det är inkörstid för att lära sig blogga, men min dotter har börjat så smått med fint resultat på hennes egen (WP) blogg Blivande Författare. Jag överser bara det tekniska där.
  För övrigt gillar jag din bok skarpt – är halvvägs igenom den.

  Men jag skriver nu inte huvudsakligen för att ge dig beröm eller för att berätta om min dotters blog, utan för att ge dig någrat tips till den nya websajten. Jag såg aldrig den gamla, så jag har inte mycket att jämföra med. Men WordPress är bra och ger en massa möjligheter. Två omdelbara tips dock.
  1. Du kan påverka hur länken ser ut till varje inlägg i inställningarna. Just nu heter det här inlägget /?p=7240, när det skulle kunna heta /nya-tider – kolla inställingarna. Det är inte svårt att ändra.
  2. Skaffa en Gravatar till dig och Johanna, så borde en fin profil bild synas när du och johanna kommenterar bloggen. Gravatar.com alltså (om min bild syns nu, så beror det på gravatar).

  Om du undrar om något mer angående WP får du gärna fråga mig. Jag är inte alls någon expert, men har hållt på några år – så jag tycker jag behärskar Word Press ganska bra.

 2. Tack för tipsen. När det gäller länkarna är det något jag har övervägt många gånger, men jag har alltid dragit mig för det, är lite nojig att det ska paja min länkhistorik, när jag tidigare gjort internlänkar, vill säga. Jag vet att det finns plugins som ska fixa även sådant, men jag är fortfarande lite nojig, och har därför struntat i det.

  När det gäller gravatarer så har både jag, som du kan se i det här svaret, och (min hustru) Johanna, som du kan se i i en kommentar i det här inlägget, sådana sedan tidigare.

  Kul att du gillar boken! Och ja, jag såg texten på Skrivtips (har Google Alerts-bevakning på saker som skrivs om mig…), fint!

  1. Ja, ja ser dig ju nu!. Tittade dock på den kommentarlänken du ger. Vissa av dina kommentarer där framstår för mig som tomma huvuden – och andra med din bild. Kan det vara att du har använt mer än ett epostadress. I så fall kan du knyta även den andra epostadressen till din gravatar?

   Nja, dina gamla länkar behåller nummer ordningen – om du ändrar från och med nu. Du behöver ju inte nödvändigtvis ändra de gamla.
   Fast skulle du vilja ändra de gamla, så borde ju även nummer länkarna funka. De blir bara dirigerade till den nya länken. Ska inte svära på att de är så dock, bästa kanske att testa att ändra ett mindre viktigt inlägg..

   Att ha sökord i url är viktigt ur SEO synpunkt (ursäkta att jag inte kan svenska termer till en del web-språk – Jag bor i Peru sedand 13 år – du kan ju tänka dig hur många nya ord det blivit på svenska sedan dess). Ju fler relevanta sök-ord som du kan få med i url, titel, rubriker, länkar, och alt och title text för bilder – desto bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.