Nordsken i Skellefteå

Skellefteå! Vi åkte ner för att besöka gejming- och fantasymässan Nordsken och dinosaurieutställningen Dinosaurs. Nordsken i går och i dag, Dinosaurs i morgon.

Det visade sig att Scandic där vi bor även är det officiella mässhotellet, så såväl Tage som Ejda har blivit starstruck. Tage tog en groupie med två av sina youtubefavoriter Martinbum och Figgehn i går kväll, och Ejda fick sig en pratstund med Handbok för superhjältar-författarna Elias & Agnes Våhlund (vars böcker vi köpte och fick signerade tidigare i går på mässan). Dock var hon lite irriterad i morse för att de inte kom ner och åt frukost samtidigt som vi var där, för hon ville fråga varför hon inte lyckas med superkrafterna lika bra som hjälten Lisa i böckerna.

Vi sprang även på Sara Bergmark Elfgren vid frukostbuffén, min plan är att gå och lyssna på det seminarium som hon ska ha efter lunch med sin gamla Cirkeln-kollega Mats Strandberg om att skriva fantastik. Det vore också roligt att höra samtalet med Marvel Comics chefredaktör CB Cebulski senare på eftermiddagen, men vi får väl se hur länge kidsen vill stanna kvar, vi har lovat dem bad i hotellets pool senare.

Fick även till en bra joggingrunda längs Skellefteälven i går kväll innan middagen. Fint!