Källarförråd lika med ljudstudio?

Ett litet bakslag i går när jag fick höra att den första minileveransen om 25 exemplar från tryckeriet inte skulle hinna komma till på onsdagen som jag hoppats. Orsaken är massivt tryck på tryckpressarna efter alla helgerna, vilket jag så klart borde ha kunnat räkna ut att det skulle vara. Grundläget är nu att böckerna kommer på fredag eftermiddag, men jag håller ett fåfängt hopp om torsdag, så att jag kan få ut böckerna till de första redaktionerna och bloggarna före helgen. Men vi får se.

Har nu börjat lägga fokus på e- och mp3-boken. Hade ursprungligen tänkt göra ljudinspelningarna på jobbet på kvälls- och helgtid i något av videoreportrarnas ljudisolerade rum, men nu börjar jag snegla mot vårt eget källarförråd, som ligger relativt välisolerat och som ganska enkelt torde gå att göra akustiskt godtagbart med hjälp av mattor och madrasser. Spenderade en timme där nere i går kväll och försökte göra det överbelamrade utrymmet något mer användbart. Aldrig trodde jag väl att det skulle krävas en egenproduktion av en ljudbok för att få förrådet städat.

9 reaktioner till “Källarförråd lika med ljudstudio?”

  1. Det kan jag absolut göra vad det lider, men det är inga konstigheter. I första vändan skickar jag ut till de cirka 15 medier jag ser som prio ett samt ett antal bokbloggare som har beställt recensionsexemplar. Och så fort jag ser att de 25 exemplar jag hittills beställt blivit korrekta i trycket så beställer jag en större upplaga och skickar till fler medier. Jag kommer dock inte att strössla ut recensionsexemplar, då varje enskilt utskick kommer att kosta 80 kronor att göra (tryckning + porto).

  2. Nej konstigheter väntade jag mig inte, tänkte bara att det kunde vara intressant som en del i rapporteringen – hur du väljer, vilka du väljer, om du tänker annorlunda än du tror att man brukar, och så vidare. Du har inte kontaktat några bokbloggare själv?

  3. Jag tror att jag tänker ganska som vanligt, fast kanske med lite mer fokus på bokbloggare. När jag skickade ut mitt pressmeddelande i december gick det även ut till ett rätt stort antal bokbloggare, och det var från dessa som det största antalet recex-beställningar kom. De förutsätter nog inte på samma sätt som kulturredaktioner att böcker ska anlända per automatik.

  4. Eller så förutsätter de dem inte alls. (Nu tror jag inte att det var mitt ytterst sparsamma bokbloggande som föranledde pressmeddelandet. =) )

  5. Jag skickade även pressmeddelandet till vissa allmänt bra nätpersoner som jag ville berätta om planerna för. Det gäller ju att sprida ordet på alla möjliga och omöjliga sätt.

  6. Om du har en hyfsad mikrofon tror jag att du kommer ganska långt med en källare och blandade mjuka saker. Googla lite så hittar du säkert bra grunder att utgå ifrån när det gäller akustik. Det är inte alltid ett helt stumt rum är att föredra framför ett som ger lite rumskaraktär. På ”professionellt gjorda” ljudböcker misstänker jag att de processar ljudet från det döda, totaldämpade, inspelningsrummet med lite reverb och liknande för att mjuka upp och göra det lite mindre torrt.

  7. Ja, jag tror också att det kan bli helt okej, ska nog försöka genomföra första inspelningstillfället i morgon kväll.

    Jag ska nog också göra några enkla ljudprocessningar, bland annat ska en fläkt som hörs lite svagt i källaren trollas bort. Det verkar dock när jag testade rätt enkelt eftersom det är ett konstant ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.