Teknisk frustration

Jag står lite grann och stampar. Jag har problem med e-boksformatet, irriterar mig på att det åtminstone från min nybörjarhorisont känns som ett så icke färdigutvecklat teknikområde. Programmen för att tillverka epub-filer känns buggiga, beskrivningarna för hur man ska bete sig är oerhört tekniska och samtidigt skissartade på en och samma gång, och … ja, det känns krångligt helt enkelt. Och då anser jag mig ändå ligga ett par steg över genomsnittet när det kommer till kunskap på de här områdena. Känslan av att det inte finns ett fastslaget sätt att skapa filerna på, samt att man inte alltid kan lita på att slutresultatet blir detsamma även om man gör på samma sätt, är påtaglig.

Eller så är det bara jag.

Dessutom slutade programmet Calibre, som jag använt mig av för att konvertera filer till epub-format, helt plötsligt att fungera vid lunchtid i går. Jag har försökt med allt för att få igång det igen förutom att blåsa ut hela min hårddisk. Nu får jag istället sköta konverteringen på min gamla Powerbook, där programmet av någon anledning rullar på utan problem.

Vaknade strax före halv sex i morse. Tankarna om boken och alla smågrejer kring lanseringen och e-boken och mp3-boken rullade in direkt, och sedan blev det ingen mer sömn. Bra träning inför bebisens ankomst i april om inte annat, antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.