En handknuten tygtofs (2)

En gång för typ hundra år sedan, eller åtminstone den 19 juli 2007, skrev jag ett inlägg om att min finfina vän Lisa Boda under arbetet med ett DN På Stan-reportage hittat en present till mig hon inte kunnat hålla sig från att köpa. Med tanke på artikelns natur, bortglömda ’hål i väggen’-butiker i Stockholm, spekulerade jag i att det kanske kunde vara en dammsugarpåse eller en handknuten tygtofs hon införskaffat.

Ett halvår har hunnit passera, och det har gått troll utan dess like i den där presenten, när vi setts har den endera varit glömd hemma, legat på jobbet eller varit på vift i den fjärde dimensionen. Men så i dag, tisdagen den 8 januari i nådens år 2008, med hjälp av ödets nyck och vikariecirkusens eviga kretslopp då det slumpat sig så att Lisa hoppar in för mig medan jag schlagerlarvar några meter bort – har jag fått presenten.

Och vad var det då? Jo, ett seriealbum inköpt på Staffars serier i Stockholm, Agnosis #4, skapat av Sandvikentecknaren Li Österberg, och jag har visserligen bara hunnit bläddra i det ännu, men åh, jag måste bara delge er slutknorren av episoden ”Konsten att överleva i Sandviken”, gjord på temat hur illa det än är kan det alltid bli lite värre.

seriesandviken.jpg

Tack Lisa.

En kommentar till “En handknuten tygtofs (2)”

Kommentarer är stängda.