En fläskkarré i Västerbotten

Jag ska medverka på Littfest i Umeå i morgon kväll, ska läsa den text jag medverkar med i nya numret av Provins, där jag försöker problematisera hur det är att som författare ha en fot i allra nordligaste Norrland, och den andra i allra sydligaste. Att prata om det i Norrlands mitt är väl inte mer än rätt, antar jag.

Åkte dock ner redan i dag, rullade ut från gården vid halv sju i morse, snirklade mig ner genom dåligt plogade vägar i Tornedalen innan jag nådde E10:an och senare E4:an och kunde dra på söderut. Jag har nu intagit en ytterst medioker lunchtallrik på en vägkrog fem mil norr om Umeå. Planen är att hinna komma ner, checka in på mitt hotell och sprinta över till festivalen lagom för att höra Majgull Axelsson klockan tre, jag läste ut hennes Jag heter inte Miriam i går kväll.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.