Det nästan ingen talar om

Har ni hört hur det glunkas på stan om att filmtidningen Sight & Sound hakat på den nya tyska filmvågen? Och har ni hört snacket om att fem svenska dokumentärfilmer ska visas vid filmfestivalen i Amsterdam, och att Quentin Tarantino ska göra en cameo i en sushivästernfilm? Inte? Konstigt.

Jo, jag är lite sur och tvär i dag på DN. Eller rättare sagt på deras fredagsvinjett Nästan alla talar om…, där de samlar filmrelaterade nyheter som de uppenbarligen tyckt varit för marginella för att ta upp på normal nyhetsplats. Jag vet inte varför, men jag stör mig alltid otroligt mycket på den där ansamlingen kortnotiser de lägger i botten på filmuppslaget. Inte på innehåller i sig, men det är något med frasen nästan alla talar om… som gör mig upprörd, agitatorisk, rasande, galen! Jag kan inte sätta fingret på det. Men det triggar mig, får mitt blod att rusa, gör mig snurrig i huvudet, fullständigt konfys och får mig att tappa aptiten. Det förstör hela helgen. Fyra små ord och några illmenande punkter. Det är allt som behövs. Jag är kaputt.

För övrigt ska jag på ett födelsedagskalas i kväll där man förväntas ge en present i form av något man gjort själv. Min roman har hon redan, så vad göra? Rita en teckning?

7 reaktioner till “Det nästan ingen talar om”

  1. En blandskiva, såklart! Och en stor tårta med mycket choklad + grädde!

  2. Ps. Du skulle ha varit på CSS-konserten igår. Då skulle du inte vara så gnällig idag utan bara euforisk och typ studsa fram längs trotoarerna!

  3. Ps2. Och om du har en skumpaflaska som ligger och skräpar så är det också en bra grej att ta med till födelsedagstyper (hemgjord eller ej:)!

  4. Kompisen: Det blev en blandskiva plus en vinflaska (hade ingen skumpa hemma). Men tyvärr hade jag inte en enda tom cd-skiva hemma, så jag försökte bränna på en dvd. Resultatet blev … så där eftersom födelsedagsbarnet inte använde dvd-spelare som sin primära lyssningsspelare. Synd, för det blev en bra PSB-mix (så klart). Får skicka en cd-variant å det snaraste.

  5. Haha. Du har en standardmix, va. Antingen får man din bok eller den… Avslöjad! Men födelsedagspersonen blev säkert glad. Och en annan bra sak: nu har jag bränt TRE skivor till dig (dock ingen egen exklusiv mix, som den förra, men du får hålla till godo tills inspirationen återvänder)

  6. Nope, det här var en tiolåtarsmix som inte hade ett enda spår gemensamt med de två skivor du fick för några veckor sedan. Unikheten i mina PSB-blandskivor ska vara total.

Kommentarer är stängda.