Chillin’

Jag är lite uttråkad i dag. Veckan har liksom gått som på ett spikrakt snöre, varje dag har mer eller mindre sett likadan ut av skrivande, promenerande och stugsittande. Självvalt i och för sig, men ändå, jag känner mig en smula myrbesatt.

chilichili.jpg

Dessutom är jag lite nervös. Efter månader av uppskjutande har jag nämligen äntligen planterat om mina chiliplantor till större krukor. Cyklade upp till Prisextra vid Norra Station i går, förvånades över att jag alltid blir lika häpen när jag inser att det finns mataffärer vars mjölkavdelning är större än hela mitt lokala Vivo (jag vägrar skriva Vi), och köpte åtta liter blomjord och två terracotakrukor. Nu står de där i mitt kök, som ni kan se, och jag är nervös. Nervös för att jag kanske har gjort något fel. Tänk om jag bara förvärrat saken, tänk om de skrumpnar ihop och dör. Det skulle just vara ett snyggt första vindlande steg på faderskapsutvecklingen.

2 reaktioner till “Chillin’”

  1. Det är nog lugnt, tror jag. Även om omplanteringen kom i senaste laget. Men jag tycker att du ska skaffa en kruka till, så att alla får en egen. En chiliplanta som får utvecklas ensam i sin kruka blir ungefär dubbelt så stor och välmående som en som tvingas dela kruka med en kompis. Vad är det för sort, förresten? Jag skall strax till att plantera om mina plantor för andra gången. Två plantor med vanlig spansk peppar har precis börjat bära frukt, och habaneroplantan ligger lite efter i utvecklingen. Lycka till!

  2. Jo, de borde väl få en varsin kruka, men faktum är att jag helt enkelt var så krass och bara köpte två eftersom jag inte har fönsterutrymme nog för en tredje…

    Sorten har jag ingen aning om, jag fick dem av en kompis. Det får bli en spännande överraskning när de börjar ge frukt.

Kommentarer är stängda.