Big in Wikipedia

Alltså inte för att jag klagar, men jag måste säga att det känns en smula udda att en tysk wikipedian har gjort sig besväret att skapa en sida om mig på tyska Wikipedia, en sida som till sitt innehåll dessutom är betydligt mer ambitiös och innehållsrik än på den svenska diton.

Personen som skapat sidan, som om jag förstår det hela rätt verkar vara en flitig Wikipediaskribent som lagt in hundratals poster på tyska Wikipedia, verkar ha utgått från den svenska sidan och kryddat den med i princip all personlig info jag lagt upp om mig själv här på sajten.

Så nu finns jag alltså i Tyskland. Låt nu inte detta gå till spillo, utan:

Hör upp litterära agenter – jag är godkänd och officiell på tyska Wikipedia! Sajna upp mig och sälj mina böcker till vårt södra grannland för bövelen. Jag lovar att ni får mig (rätt så) billigt.

3 reaktioner till “Big in Wikipedia”

  1. Vilka är de där wikapedianerna som skriver artiklar om människor som de inte känner? Jag har upptäckt att jag finns på svenska Wikipedia (den tyska kar jag inte kollat …). Någon enastående hygglig själ (för jag blev glad!) har alltså där skrivit en lång harang också om mig. Om vad jag har gjort här livet som litteraturvetare och författare. (Dock inget om mitt bibliotekarieliv,) Kan det vara så att det finns kurser – både i Sverige och i Tyskland – för männskor som vill arbeta åt Wikipedia och att det är en ren slump vilka människor ”eleverna” då skriver artiklar om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.