Avfärdsord

Sitter och väntar på att det ska bli dags att lyfta för att flyga till Stockholm. Efter Johannas mycket fina inlägg i går, där hon bland annat beskrev hur hon drabbades av fatalism under en flygning och förberedde ett hej då-sms om de skulle börja störta, känner jag mig tvungen att nu göra något liknande.

Ejda och Tage, ni är de mest fantastiska personer jag någonsin träffat. Jösses vad jag älskar er och är stolt över att ha varit med och skapat er. Och dig också Johanna (älskar alltså, inte skapat)!

Med det sagt, dags att stänga av ett tag.

Och att Norwegian håller fast i att mobilen måste stängas av vid start och landning för den delen, vad är grejen med det?

——

Uppdatering: Kom ner igen hel och ren. Nu på pendeln mot stan.

2 reaktioner till “Avfärdsord”

  1. Vet du, jag ställde den frågan förra veckan till min kompis som är flygvärdinna på just Norwegian och så här är det:
    Start och landning är de största riskmomenten under en flight och då vill de att passagerarna ska vara uppmärksamma och inte ”pyssla med annat” typ lyssna på musik, fippla med mobil/dator/surfplatta.
    När jag fick det förklarat för mig så blev det en ahhhhh-känsla pga logiskt.

  2. Jag har också hört det där någon gång, och jag måste säga att jag tycker att det låter som en efterhandskonstruktion. Att människor ägnar sig åt annat än att sitta still och vara fokuserade under start och landning kan ju inte vara ett fenomen som uppkommit först under mobileran, folk läser ju böcker och bläddrar i de tidningar som flygbolaget själva delar ut dels vid gaten, och dels inne i planet. Jag ser inte riktigt hur mobilen eller surfplattan gör till eller från där.

Kommentarer är stängda.