40 kubik

Det årliga projektet Skotta garage- och magasinstaket avslutades just. Jag gjorde den större baksidan förra helgen, och tog framsidan efter lunch i dag. Den sista timmen plogade jag undan den mindre del av snön från framsidetaket som jag var tvungen att dumpa ner framför garagedörren i stället för att släpa över till baksidan (där snön kan dumpas rakt ner på gräsmattan i väntan på våren), och det var så mycket snö att plogen gick sönder, det var bara slamsor kvar när jag var klar.

Nu drömmer jag alltså om en mars och april där det inte ska falla en endaste snöflinga, så vi kan skjuta upp köpet av en ny plog till oktober. Drömma kan man ju alltid.

Det har varit en ovanligt snöfylld vinter i år, det rapporterades förra veckan att det inne i Kiruna fallit 198 centimeter snö hittills under säsongen i stället för normala 150. Nu betyder ju inte detta att det är två meter snö ute, den packas ihop rätt rejält, men det var nog i alla fall en meter snö på taket, därtill rätt massiv sådan närmast plåten.

Och eftersom taket är totalt på cirka 40 kvadratmeter och det betyder att jag skottat bort cirka 40 kubikmeter snö (om än inte allt i dag) förtjänar jag nog en öl till kvällens bastubad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.