Varning – läsning kan leda till bula i pannan

bergman1.jpg

Det kan vara den mest maffiga bok jag någonsin har sett, ”Regi Bergman”. Den damp ner på jobbet härom dagen, min kollega Erik skulle skriva en text om den. Och eftersom det var fredag i går, alla såg helgen hägra och stämningen var så där härligt fredagig, så drog vi igång en gissningstävling. Hur mycket vägde klabbet, vars rekommenderade pris ligger på 1 700 kronor och innehåller 1 100 bilder ur dämonregissörens liv och leverne? Vi lyfte, vägde den i handen, försökte känna hur den tedde sig jämfört med gymvikter, klurade och fnulade. Ingen av oss lyckades gissa särskilt rätt.

bergman2.jpg

Vad tror ni själva, hur mycket väger praktverket? Ja, svaret på frågan finns på internet och även i dagens pappers-DN, men om ni inte redan sett det, klia er i skallen och höfta till vet ja.

bergman3.jpg

Jag säger så här mycket, det är knappast något man läser liggandes på rygg i sängen om man värnar om sitt liv.

3 reaktioner till “Varning – läsning kan leda till bula i pannan”

  1. Jag tycker om att du ser i det närmaste RÄDD ut när du håller boken/pjäsen i din famn på översta bilden. Som om den ska väga för tungt och få dig att ramla baklänges, på rygg, med den över dig.

  2. Jag var rädd! Bokjäkeln vägde ju 6,1 kilo (eller 6,2 om man ska tro DN och 6,6 om man ska tro Bokus…) och hade jag tappat den i golvet hade jag väl blivit skyldig någon 1700 kronor. Han väger tungt även efter sin död, Bergman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *