Torrlagda

Vattenläcka Vittangi, 8 mars kl 19.30. På grund av en akut vattenläcka på huvudvattenledningen är hela Vittangi tätort utan kommunal vattenförsörjning. Tekniska Verken har personal på plats som arbetar med att lokalisera läckan.
I nuläget finns ingen prognos för när vattenförsörjningen är tillbaka. En dricksvattentank transporteras från Kiruna och den kommer inom någon timme att ställas ut vid Vittangi Folkets Hus.

Inte det roligaste smset att få, men jag tror vi är rätt så väl förberedda. Vatten bunkrar jag redan i några dunkar i pannrummet för den här typen av händelse och jag bytte ut det senast för någon vecka sedan, så någon tur till Folkets Hus behövdes inte och vi har hämtat in snö i tvättbaljorna som kan få tjänstgöra som toaspolningsvatten i morgon när det smält.

Låt oss dock hoppas att situationen återgått till det normala till på lördag eftermiddag, då cirka 22 barn ska komma hit på Tages födelsedagskalas. Har gärna rinnande vatten i kranar och toaletter då.

För övrigt är Johannas systers man en av dem som är ute för att leta upp samt åtgärda vattenläckan. Mysigare uppgift att tvingas ägna sig åt när det är –20 ute kan jag tänka mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.