Tomten och jag (2)

Namnsdagsfirandet är över och vardagen sänker sig åter över den morgonsvarta Vasastan och med den kom en rejäl snuva med halsont som ett brev på posten. Och på tal om post så gav trisslotten som mamma skickade mig i present vinst på 25 kronor (tack tack!).

Åh jag hatar att vara sjuk. Visst visst, det är skönt i en timme eller två, men sen då? Jag vill ha vanlig vardag, inte ovanlig sådan där man måste sitta och stirra in i väggen.

Vardagen bestod i går kväll av att skriva klart önskelistan jag hade utlovat till i söndags. Gud, att det ska vara så otroligt svårt att komma på saker man vill ha i julklapp. Jag tycker att det finns en miljard saker jag vill äga (att äga är roligt, som väl Muf hävdade en gång i tiden) men när jag sätter mig ner för att sammanställa en lista är det som bortblåst. Jag vill bara skriva världsfred, stopp för svält och orättvisor, USA skriver på Kyotoprotokollet och så vidare. Men det är ju inte det julen är till för, den finns för att man ska få prylar!

Men om allt vill sig väl och tomten gör sitt jobb blir det nog ändå en del saker, främst böcker i form av Augustnomineringar och dvd-filmer om superhjältar, några Woody Allen-luckor och ett par romcoms jag vill fylla på biblioteket med. Och eftersom jag inte är helt säker på om mina föräldrar omfamnat nätshopping än så måste det helst också vara saker man kan införskaffa på … ja butiker i Gävle eller Sandviken till exempel. Och det gör urvalet lite snävare, och poängen med att skriva upp exempelvis Paraplyerna i Cherbourg mindre. Fast jag vill gärna ha den om det går tack.

Men om mamma eller pappa kan fixa världsfred eller Kyotoprotokollet så tar jag det också, utan att knota.

Nu ska jag försöka få ner lite frukost genom den här svullna halsen.

4 reaktioner till “Tomten och jag (2)”

  1. Som sagt, Hot whiskey does the trick! Och för svullna halsar finns inget bättre än glass, det vet ju varenda kotte. 🙂 Krya på dig!

  2. Det blir nog en hot whiskey vad det lider, men lutheranen i mig förbjuder mig tyvärr att dricka alkohol när det är ljust ute.

    Och glass … ja, jag har faktiskt ett par småförpackningar Häagen-Dasz kvar sedan filmfestivalens invigningsfest som gömmer sig i frysen. Kanske borde trösta mig med en sådan.

Kommentarer är stängda.