Stughelg

Vi åkte till stugan i Rovasuando, utrustad med cirka sju kilo mat och en ambition att sova över två nätter. Vi har eldat hårt i kaminen under dagen, och temperaturen nådde framåt seneftermiddagen smått olidliga 26 grader, även om det är betydligt svalare nedåt golvet. Som ett resultat vaknade de flugor som legat i dvala i takfodret sedan i höstas till liv, och surrar nu omkring ovan oss. Återuppstånden redan på långfredagen, ur led är tiden.

På eftermiddagen tog vi skotern ner längs älven till bron där vägen mot Nunasvaara passerar eftersom Ejda ville kolla om trollet var hemma. Det var nu inte det, vilket kanske var lika bra, hon var rätt uppskrämd bara av möjligheten att få se det och ville inte gå under bron, däremot gärna upp på den, så som bockarna Bruse gör.

På vägen tillbaka körde vi fast i blöt snösörja och jag fick tillfälligt koppla loss kälken som barnen satt i och med bistånd av en kvinna som kom ut från en närliggande stuga putta oss loss.

Nu sover barnen och Johanna ligger i kökssoffan och läser en Fleetwood Mac-biografi. Stugtemperaturen i detta nu: Rekordvarma 27 grader!