Ständigt denne Harry Potter

Ah, en onsdagsmorgon som visserligen inte bjuder på den utlovade Stockholmsblåa himlen men åtminstone lite litteraturgrejer i mediedammen:

• DN toppar hela papperstidningen med en Harry Potter-nyhet som övriga medier skrev om för sju veckor sedan, det vill säga att det är svårt för bokhandlarna att tjäna pengar på den sista boken, trots de löjliga upplagesiffrorna. Här är vad jag skrev den 11 juni, och här vad Svensk Bokhandel skrev om nästan samma sak i slutet av maj.

• Carina Rydberg ger Radioteaterns chef Jasenko Selimovic en rejäl näsknäpp på Idé & kritik-sidan i DN i dag. Shit, 60 000 för att skriva arton minuter dramatik! Jag har helt klart valt fel yrke. Tur att jag sent omsider gett mig in i manusskrivarbranschen. Här ska tjänas pengar.

• Vad som hävdas vara den riktiga versionen av ”Harry Potter and the deathly hallows” ligger redan uppe som en torrent på Pirate Bay. I ingen av de nyhetsartiklar jag läst i frågan får man dock reda på det viktigaste – vilka dör. Efter lite googling var det dock rätt lätt att få svar på den frågan – förutsatt att det är den rätta versionen då, som sagt.

——

Skrivuppdatering då? Jaja, det kommer. Men jag måste äta frukost och läsa tidningarna ordentligt först, och kanske till och med inleda dagens skrivande. Som bonus bjuder jag på den här underliga taggningen vi hittade på ett elskåp på Strandvägen i söndags:

bmw1.jpg