Kill my darlings

Jag skriver filmmanus så att pennan glöder, jag är totalt skoningslös, favoritdialoger åker ner i vasken, jag skriver om, vässar, ändrar, stryker och hittar på. Ja, fan vad jag sitter här och hittar på. Och samtidigt blir himlen allt mer blå och jag börjar tro att det kanske finns ett hopp om den hittills endast teoretiserade grillkvällen.

Men först manus manus manus. Nu ska flickan dricka vatten tills hon blir grön i ansiktet i parken vid Bofills båge. Troligen ryker dialogerna om ”Uppdrag mord” och ”Cityakuten” som de för i gröngräset, med viss koppling till hennes självmordsförsök, all världens väg i min kapariver. Det grämer mig lite, för jag minns att jag sett på något tonårsforum att ett fan av min bok listat flickans Fast jag tror att Gant egentligen mest fick dö för att han var svart som sitt litterära favoritcitat (fråga mig inte varför). Hur som helst, det är ju tråkigt att stryka saker som någon uppenbarligen gillat. Men nu är det som det är – jag är löjligt osentimental och inget går säkert när jag är på det här humöret.

Så ringer mamma, som fyller år i dag, och berättar att hon vann hundra kronor på den Trisslott jag skickat tillsammans med ett kort. Jo, hon ska få en riktig present också, men det får vänta tills hon kommer till Stockholm nästa helg. Grattis mamma!

I dag är ”Dannyboy” med i Bokus sommarpocketkampanj igen. Skynda fynda!