Tyrolerklädd pellejöns puts väck

Jag är trött på min skrivarmusik. Det sinkar mig, får mig att ledsna snabbare än vad som är nyttigt. Någon ursäkt måste jag ju ha när sinnet är svagt.

Jag sitter och hittar på. Det gör jag ju visserligen ofta eftersom det väl är vad skönlitteratur åtminstone till stor del går ut på, men nu hittar jag på nya saker ur gamla texter. I min iver att kapa ”Dannyboy” till dess kärna uppstår nya problem. I boken snurrar han desillusionerat i bokens tredje kapitel runt på Medborgarplatsen, slår följe med en tyrolerutklädd pellejöns som är ute på sin svensexa och snor sedan dennes pengar inne på Gröne Jägaren vilket gör att han känner sig tvungen att fly ner i tunnelbanan igen. Visserligen en rätt rolig episod som har sin verklighetsgrund i en svensexa som min dåvarande chef berättade om för sisådär fem-sex år sedan, men den för inte berättelsen framåt, det enda handlingsmässiga syftet är att den lilla krumelurpromenaden dödar tid så att flickan hinner stå nere på perrongen och våndas ett tag, samt att Dannyboy får tag på lite pengar. Men hon behöver ju inte våndas där nere särskilt länge, och hon kan ju faktiskt ha pengar i fickan vilket möjliggör deras fortsatta eftermiddagsäventyr. Sagt och gjort, den distraherande tyrolerkillen och besöket på Gröne Jägaren åker ner i makuleringsapparaten, åtminstone just nu.

Men det föder ett nytt problem. Dannyboy måste hålla sig kvar nere på perrongen eller åtminstone komma ner till den igen väldigt snabbt efter att ha ankommit till Medborgarplatsen, så att han kan slita undan flickan när hon hoppar. Jag behöver en anledning. Varför varför varför stannar han där nere när det är så fint väder ute?

3 reaktioner till “Tyrolerklädd pellejöns puts väck”

 1. dannyboy håller sig kvar.

  för att han i sitt state of förvirrig glömt hur stockhoms t-banenät ser ut och tar sig en extra titt på kartan och på ankomst- samt avgångstiderna. varför är irrelevant. han är ju lite förvirrad.

  (eller han kanske inte längre är på desperat flykt i kapitel tre? ursäkta, har glömt lite)

  eller.

  han råkar stöta på en flyktig bekant och småpratar i någon minut (förvirrat och på ett lite disträ sätt såklart).

  eller.

  han tranpar på ett bananskal och ramlar. (nä, fy vad dåligt).

  men du fattar. det finns alltod anledningar och störningsmoment till varför man stannar kvar på en perrong.

  telefonen ringer och han sätter sig på en bänk och svarar.

  eller…

  ja, u figure out.

 2. Han ser någon han kände/känner på perrongen och han vill ju inte bli upptäckt i denna situation, klädd i frack. Den bekante/a tar samma uppgång han planerade och alltså dröjer han sig kvar så att personen ska få ett försprång ut på gatan. Inget möte dem emellan, men väl mellan han och flickan.
  Men hmm.. nu var det ju film. Och man ska fatta att det är en person han inte vill träffa på. I bild, och inte i text.
  Eh??

 3. Zoe: Fina förslag (jag har faktiskt sett en man halka på ett bananskal en gång, och trots att han slog sig halvt fördärvad kunde han inte ens själv hålla sig från att skratta eftersom det var en så osannolik händelse), men problemen är att han absolut inte vill träffa någon han känner, samt att han inte har någon mobiltelefon på sig, vilket för mig över till…

  Johanna: Vafalls, har du kikat över min axel i dag? Det är nämligen exakt vad jag skrev, han lämnar perrongen och går upp för trappan mot Björns trädgård, men precis när han ska gå ut genom spärrarna ser han två personer han absolut inte vill träffa, och flyr ner igen. När han undkommit dem börjar han gå upp igen, men lägger märke till flickans udda beteende och stannar till. Kanske inte en perfekt lösning – som du säger är det ju en sak att skildra det här i skriven form och en annan i bilder – men de här två personerna kommer troligen att dyka upp senare i handlingen (i boken blir han paranoid när han ser två killar han känner igen i en bar, vilket han också pratar med flickan om), vilket ju ger en förklaring till hans mystiska beteende tidigare. Oh well, vi får se. Det är arbetslösningen i alla fall.

  Tack för förslagen!

Kommentarer är stängda.