Rygg, värk och lite idioti

Dag tre på sjukan, förhoppningsvis den sista. Tillsammans med mitt halsonda har jag ju dragit på mig en ryggvärk som gett mig nån sorts inflammation i bröstbenet och får mig att känna mig sisådär 70 år gammal. Var till doktorn igen i går som klämde på mig här och där och försäkrade mig att jodå, det är ryggen som är roten till det onda. Okej då, men ge mig ett piller som fixar den då så att jag kan funka normalt! No no, nu ska man tydligen gå till sjukgymnast och knådas på. Modern läkekonst, bah!

Oh well, nog gnällt. Jag ska försöka vara lite normal i dag trots snuva och värk. Sitta upp. Skriva lite. Ja, jag ska verkligen skriva lite.

I övrigt har jag inte hunnit göra särskilt mycket mer i dag än att chatta med iPet och reta upp mig på att Canal Plus skickat ut ett pressmeddelande med en trevlig satsning där man inte längre ska behöva abonnemang för att se en del av deras serier och sportsändningar, utan man ska kunna se dem mot en engångsavgift genom webb-tv. Jättebra, om det vore helt sant. De hinner nämligen skriva att det här är tillgängligt för alla fem gånger i pressmeddelandet, innan de i sista stycket låter undslippa sig att man visst måste sitta på en pc och använda Internet Explorer för att det ska funka. Jag har skrivit det i något inlägg tidigare men det tål att upprepas – det är fan en skam att det år 2007, när det här inleds, fortfarande ska vara så här. Lathet och idioti säger jag, men de räknar väl med att alla sportfånar per automatik är pc-nissar. Vassa Eggen var vaken och såg det hela också. Parentes i sammanhanget – trots att proportionerna i den stora världen ser rätt annorlunda ut, så är drygt 30 procent av besökarna på den här bloggen macanvändare enligt mitt statistikprogram.

Och till sist tycker jag det är synnerligen roligt och välfunnet när Jay-Z sjunger I’m not a business man – I’m a business, man på Kanye Wests låt Diamonds from Sierra Leone. Och nej, det hade inte så mycket med något annat i sammanhanget att göra.

Uppdatering: SVT drar i dag igång sin nya webb-tv-satsning SVT Play, där alla faktiskt får vara med. Ser rätt bra ut faktiskt.