Om versalernas jubelidioti

Sitter och duttar med iTunes samtidigt som jag väntar på att Morgan ska ta sig ner mot staden för lite fredagssamkväm, och irriterar mig för hundrade gången på de korkskaft på vissa skivbolag som skriver in titlar på svenska låtar med versaler på varje ord i CDDB, alltså databasen som iTunes använder för att lägga in låtnamn per automatik. Min hud knottras av obehag när jag ser det. Usch! Fy! Skäms! Gör om! Gör rätt!

Helst skriver jag visserligen ner engelska låttitlar också när jag orkar, men när det är svenska så ser det nästan lika illa ut som särskrivningar. Uuuh.

Jag läste faktiskt någonstans någon gång att Per Gessle hade gått igenom hela sitt iTunesbibliotek och skrivit ner varenda versal. All heder åt honom.

——

Intervjun med Eldkvarn gick för övrigt alldeles utmärkt, men jag blev lite förvånad när nästan hela gruppen dök upp och inte bara Plura, som skivbolaget hade hävdat. Oh well, the more the merrier, de var synnerligen trevliga hela bunten. Resultatet kör vi ut på måndag i ett medium nära dig.

——

Usch jag måste nog lugna ner versalnerverna med lite whisky.