Om den manliga idiotin

I dagarna har två av landets mest flitiga och lästa bloggare, Isobel Hadley-Kamptz och Katrine Kielos, bestämt sig för att åtminstone tillfälligt sluta blogga. Orsaken? Till stor del på grund av att somliga idioter inte kan hålla sig från personliga påhopp i kommentarerna till inläggen, enligt de intervjuer som Sigge Eklund gjort med dem.

Jag har aldrig varit särskilt bra på att överskatta vissa människors intelligens (tio månader som gruppchef på ett skyttekompani i Sollefteå fick mig att inse att många killar verkligen är genomsexistiska och kompletta idioter) men varför varför varför ska det vara så jävla svårt att respektera andra människors åsikter så pass mycket att man ger fan i att komma med nedsättande kommentarer vars syfte enbart är att skjuta någon i sank och punktera dem grundligt? Och det i anonym form dessutom?

Jag har så klart aldrig varit i närheten av något liknande det Isobel och Katrine troligen fått uppleva bland kommentarerna. Min blogg har ju, well, inte direkt i närheten lika många läsare, och som manlig, heterosexuell 30-nåntingkille är jag ju inte puckonas främsta måltavla heller, men jag tror ändå att flertalet bloggare med ojämna mellanrum får anonyma kommentarer med mer eller mindre hjärndött innehåll. I dag vid halv fyra skrev till exempel någon (självklart anonymt) kommentaren ”runka lugnt” till mitt första inlägg om min könssegregregerade bokhylla. Antar att personen i fråga syftade till att jag skrev att jag mestadels laddat mina låtlistor med kvinnlig musik i sommar. Fyndigt värre hörru. Höhö!

Min lösning är att ta bort de här kommentarerna. Någon tyckte vid ett tidigare tillfälle (i en ny anonym kommentar) att det var fegt när jag plockat bort ett påhopp. Mm, för det var ju därför jag skapade den här bloggen, jag vill vara en megafon för idioter.

Jag har läst såväl Isobel som Katrine med stort intresse. Ni är redan saknade.

UPPDATERING: Upptäckte just att Emma Gray Munthe också kommenterat bloggnedläggningarna i dag. Läs hennes beskrivning av vad man får utstå som snygg, framgångsrik och offentlig kvinna på det jämställda 2000-talet, och ni inser snart att mina runkproblem är rätt ringa.

3 reaktioner till “Om den manliga idiotin”

  1. Ha ha ha! Oj vad i synk våra bloggar är, helt bara så där. Såg att du bloggade om legvisning på systemet också, det gjorde jag med, fast i fredags. 🙂

  2. Daniel, Jag finner inte ord ”Att vissa människor kan fördärva så ” Herre Gud .. jag hoppas att dom 2 kommer tillbaka isobel och Kathrine igen ”saknad ” . Ha det Bäst Daniel / Nina Grabavac Vimmel Fotograf i Malmö.

Kommentarer är stängda.