Och nu är det DJtv-skrytardags

Fick en illavarslande kommentar om att DJtv skulle saknas i iTunes podcastbibliotek tidigare i dag, och kastade mig raskt ut på nätet så fort jag kom hem för att kolla (innan jag hann se att det fanns en efterföljande kommentar med beskedet oops, det fanns visst ändå, sorry).

Hur som helst, efter att bara ha sökt på ordet DJtv och hittat vårt lilla program den vägen började jag klicka mig fram från grundsidan istället. Valde videopodcasts, valde arts, valde literature. Och fann till min stora förvåning att detta – just nu denna tidiga tisdagskväll – är vad som möter iTunesbesökare världen över:

globalt

Men hallå vänta nu, tänker kanske vän av ordning, det ser ju så klart bara ut så där på svenska iTunes. Men nähädå, jag var nämligen inloggad på den amerikanska butiken, och passade därefter på att kolla in de franska och brittiska sidorna också för att vara på den säkra sidan. DJtv är helt bevisligen, vid sidan om Oprahs bokklubb och någon Richard & Judy, det hetaste heta i podcastvärlden.

Ja, bland videopodcasts/arts/literature vill säga.

I den svenska butiken då? Jo, där ligger vi till och med på topp tre i nedladdningsstatistiken:

sverige

Jaja, vad vill jag säga med det här då? Absolut ingenting egentligen, jag kände bara för lite självskryt. Och ja, jag vet att det troligen inte finns särskilt många videopodcasts/arts/literature-sändningar som laddas ner i parti och minut där ute, men ändå – det känns tufft att ligga före Naomi Klein på en topplista.

5 reaktioner till “Och nu är det DJtv-skrytardags”

  1. Jag vill å det varmaste rekommendera den podcast som ligger tvåa på nedre bilden, nämligen JC Hutchins ”7th son”. Jag är ingen thrillerdiggare normalt sett, men den här var riktigt värd att lyssnas på-

  2. Jag erkänner att jag ibland är lite för otålig, sökte enbart på DJ och hittade då inget och drog därför slutsatsen att den inte fanns. Måste skaffa mig lite mer tålamod 🙂 Skitkul att er videopodcast ligger så pass bra till. Vi kommer också släppa en snart (inom några dagar), dock inget som konkurrerar med er då den följer ett annat koncept. Jätte kul om fler vågar sig på att skapa egna videopodcasts, allt som leder till inspiration till läsande gillar vi! Tjing

  3. Äsch, det var ju jättebra att du hade bråttom, jag hade ju aldrig kollat upp den där topplistan annars! Och nej, bu för er om ni petar ner oss från förstaplatsen.

    Fundering: Du skrev om Miro tidigare. Finns det någon reell poäng med att lägga upp sina svenska podcasts där? Jag har kollat runt lite, men inte hittat något svenskt material där. Var jag slarvig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.